Ελασσόνα

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας: Φωνή απόγνωσης από την οικογενειακή επιχείρηση στη Μηλέα

Η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία είναι απελπιστική και η ζημιά στην οικονομία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ανεπανόρθωτη.

Ακόμη ένα τρανταχτό παράδειγμα, η φωνή απόγνωσης οικογενειακής επιχείρησης στη Μηλέα Ελασσόνας όπου είδε στον εκκαθαριστικό της λογαριασμό το απίστευτο ποσό των 8.000 ευρώ από ιδιώτη πάροχο ενέργειας, με αποτέλεσμα να “σηκώσει τα χέρια ψηλά” σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση και απάντηση να μην μπορεί να πάρει από πουθενά.

Μετά από 5 μήνες συνεχόμενων αυξήσεων, η κυβέρνηση θυμήθηκε να ορίσει επιδότηση των εμπορικών τιμολογίων, η οποία δεν καλύπτει σε καμία των περιπτώσεων την τεράστια επιβάρυνση που υφίστανται εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το ίδιο ανεπαρκής είναι και η επιδότηση λογαριασμών φυσικού αερίου, όταν με βάση τις τιμές Νοεμβρίου η αύξηση ήταν 181%.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιμένει στην ανάγκη για:
-Μείωση τελών και ουσιαστική επιδότηση των επιχειρήσεων
-Προστασία του λαού από την άναρχη και ακριβή μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με πρόσχημα την απολιγνιτοποίηση της χώρας
-Μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων στα κατώτατα όρια της ΕΕ για όσο διαρκεί το κύμα ακρίβειας
-Έλεγχο της αγοράς ενέργειας και προϊόντων για να μην λειτουργούν καρτέλ και παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΔΗΕ +0,38%.

Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση κανένα νοικοκυριό δεν θα αντέξει, καμία μικρομεσαία επιχείρηση δεν θα είναι ανοιχτή σε λίγους μήνες.

Ζητάμε να μπει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια των ιδιωτών που από την ώρα που αποφασίστηκε το ξεπούλημα της ΔΕΗ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, “αλωνίζουν” δίχως κανέναν έλεγχο και κανένα πλαφόν.

Καμία επιχείρηση όπως και αυτήν στη Μηλέα Ελασσόνας, δεν θα αντέξει, ακόμη και αν είχε την δυνατότητα να πλήρωνε έναν τόσο υπέρογκο λογαριασμό. Στον επόμενο λογαριασμό που θα έβρισκε τα χρήματα; Από τον μειωμένο τζίρο κατά 90%; Από τους πέντε μήνες που βρισκόταν σε αναστολή;

Υπεύθυνος για όλα τα χαράτσια στην ενέργεια είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Οι λογαριασμοί δεν πληρώνονται με διαγγέλματα στην τηλεόραση και κούφια συνθήματα.

Απαιτείται άμεσα αλλαγή πολιτικής και κυβέρνησης. Κάθε μέρα που περνάει κοστίζει ακριβά στις οικογένειες και στους επαγγελματίες.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας

Previous ArticleNext Article