Ελασσόνα

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας: Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος στις παρολύμπιες περιοχές

Για ακόμη μία φορά η περιοχή του Λιβαδίου, της Δολίχης, του Σαρανταπόρου και των παρολύμπιων περιοχών, με αφορμή την τελευταία κακοκαιρία και χιονόπτωση, ταλαιπωρήθηκαν με τις διακοπές ρεύματος και την μη ηλεκτροδότηση των δημοτικών τους διαμερισμάτων, με τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση.

Και μπορεί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Δήμου Ελασσόνας και των συνεργείων της ΔΕΗ οι βλάβες να αποκαταστάθηκαν, όμως η πλήρης απαξίωση της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ακόμη μία φορά ήταν εμφανέστατη, αφού σε ακόμη ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο το ρεύμα έπεσε, η θέρμανση ήταν ελλιπής για τους κατοίκους και όλο αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο και στην υγεία τους, αφού οι πληθυσμιακές ομάδες αποτελούνται, ως επί το πλείστον, από ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από το μακρινό 1967 το απαρχαιωμένο δίκτυο στην περιοχή υπολειτουργεί και πιθανόν να μην ανταποκρίνεται στις σημερινές αυξημένες ανάγκες. Παραμένει ασυντήρητο και χωρίς δημόσιες επενδύσεις για την αναβάθμισή του.

Η ΔΕΗ οδηγείται στη πλήρη ιδιωτικοποίησή της, στην απαξίωση της και η χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην απολιγνιτοποίηση της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφήνει απροστάτευτους τους κατοίκους, τις οικίες τους, αφού χρηματοδοτήσεις δεν προβλέπονται για ολικές αντικαταστάσεις των δικτύων παρά μόνο “μπαλώματα” την ώρα που θα υπάρξουν βλάβες.

Η αύξηση της τιμής του ρεύματος δημιουργεί οικονομική ασφυξία στα νοικοκυριά και η απελπισία επικρατεί στους πολίτες.

Η κερδοφορία, η εγκατάλειψη και η εισπρακτική αφαίμαξη στις τσέπες των φορολογούμενων πολιτών πρέπει να σταματήσουν.

Η σημερινή νεοφιλεύθερη πολιτική στο χώρο της ενέργειας πρέπει να αντικατασταθεί από μία πολιτική με προσανατολισμό για τις ανάγκες των πολλών, που θα εφαρμόσει μία δημοκρατική και προοδευτική κυβέρνηση με ανθρωπιά, δίκαιη ανακατονομή των βαρών, ελπίδα, αλληλεγγύη και φροντίδα προς τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας

Previous ArticleNext Article