Ελασσόνα

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από τα σεισμόπληκτα χωριά: Κινδυνεύουν συμπολίτες μας να φύγουν από τη ζωή, ξεχασμένοι, μέσα στα κοντέινερ

Επίσκεψη στα σεισμόπληκτα χωριά της Ποταμιάς, πραγματοποίησε κλιμάκιο από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ελασσόνας, παρουσία του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας Παναγιώτη Καλογιάννη και του αναπληρωτή γραμματέα της Ο.Μ. Ελασσόνας Θωμά Καραγεώργου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε αρχικά στο Δαμάσι όπου έδωσαν το παρόν και μέλη της Ο.Μ. Τυρνάβου και στη συνέχεια συνεχίστηκε στο Μεσοχώρι, στο Βλαχογιάννι, στο Πραιτώρι, στη Μαγούλα και στο Αμούρι.

Τα μέλη του κόμματος συζήτησαν με τους προέδρους και τους σεισμοπαθείς πολίτες των κοινοτήτων, τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν μετά από τρία ολόκληρα χρόνια στους οικισμούς των κοντέινερ.

105 οικογένειες συνεχίζουν να παραμένουν μέσα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, χειμώνα-καλοκαίρι, στους οικισμούς, μπαίνοντας σε λίγους μήνες, στην 4η χρονιά. Αυτό είναι άθλιο, απαράδεκτο και ανήθικο.

Στο Δαμάσι ελάχιστες οικογένειες έχουν βγάλει άδειες για να οικοδομήσουν και τα χρήματα από τις δόσεις της ενίσχυσης δεν αρκούν ούτε για να βγάλουν άδειες.

Η απελπισία και η αγανάκτηση ξεχειλίζουν από την συμπεριφορά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν υποψήφιοι βουλευτές και πολιτευτές, περνούσαν σωρηδόν από τα σεισμόπληκτα χωριά, κατά την προεκλογική περίοδο και σήμερα όπως μας τονίζουν οι κάτοικοι, είναι εξαφανισμένοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προτείνει να γίνει επιτέλους αναπροσαρμογή στις τιμές της αποζημίωσης και οι τράπεζες να προσαρμόσουν τα δάνειά τους, με τα οποία θα συμβάλλουν στη χρηματοδότηση των σεισμόπληκτων. Οι χρονοβόρες διαδικασίες και η γραφειοκρατία πρέπει να “μηδενιστούν” ώστε να ξεκινήσουν οι ανοικοδομήσεις.

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, δεν έχει υπάρξει ούτε καν κατεδάφιση στα μισογκρεμισμένα σπίτια και τις περιουσίες των ανθρώπων. Κινδυνεύουν συμπολίτες μας να φύγουν από τη ζωή, ξεχασμένοι, μέσα στα κοντέινερ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας, η Οργάνωση Ελασσόνας και η Οργάνωση Τυρνάβου θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας, όπως πράττουν όλα αυτά τα χρόνια.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη παράδοση δώρων και στις 105 οικογένειες και ευχές για μια χρονιά με υγεία, δημιουργία και αλληλεγγύη.

Previous ArticleNext Article