Λάρισα

Συνεδρίασε η Επιτροπή Γυναίκειας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητήριου Λάρισας

Πραγματοποιήθηκε το 6ο Συμβούλιο της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ,του Επιμελητηρίου Λάρισας, στις 22-7-2020 στην αίθουσα του Δ.Σ του φορέα.

Στην έναρξη του συμβουλίου, συμμετείχε διαδικτυακά,  η Βουλευτής της Ν.Δ. Λάρισας κ. Στέλλα Μπίζιου, η οποία χαιρέτησε την προσπάθεια της Επιτροπής και τόνισε τη σημασία της συμβολής της Ελληνίδας Επιχειρηματία στην οικονομία της Χώρας.

Έδωσε έμφαση στην εμπιστοσύνη που θα πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες στα μέτρα ασφάλειας αντιμετώπισης του Covid 19, εξήρε τα οικονομικά μέτρα βοήθειας της κυβέρνησης και υποσχέθηκε τον σωστό καταμερισμό σε τομείς όπως η Πράσινη Ενέργεια , Νεοφυείς επιχειρήσεις, καινοτόμες ιδέες και ασφάλεια.

Μετά από μία σύντομη και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων ,των μελών τής Επιτροπής  με την κα Μπίζιου και την υπόσχεση της Βουλευτού, ότι θα είναι δίπλα στο Γυναικείο Επιχειρείν , ακολούθησε η προγραμματισμένη ενημέρωση της Επιτροπής, από την Πρόεδρο της Επιτροπής και Γ.Γ του Επιμελητηρίου Λάρισας, κα Καλλιόπη Τζήκα για τις δράσεις του Επιμελητηρίου Λάρισας και του Εθνικού Επιμελητηριακού  Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) , που αφορούν την στήριξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στον Νομό μας, παρεμβάσεις στο Υπουργείο Οικονομικών για την ποσόστωση των γυναικών στην Εταιρική Διακυβέρνηση και την στήριξη της Κεντρικής Ένωσης  Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).

Επίσης ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο, η νέα ημερομηνία της διεξαγωγής του 1ου Τριήμερου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας , που θα είναι 2,3 & 4 Απριλίου 2021, καλώς εχόντων των πραγμάτων, που είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας COVID-19.

Η Κ. Τζήκα ζήτησε την αρωγή όλων των μελών της επιτροπής, στην διοργάνωση του τριημέρου και τόνισε τη σημασία που θα έχει η επιτυχία της προσπάθειας αυτής για τις γυναίκες επιχειρηματίες του Νομού μας και όχι μόνο, δεδομένου ότι θα διεξαχθεί πρώτη φορά ,σε πανελλήνιο επίπεδο, με σκοπό να γίνει θεσμός , εγκαθιδρύοντας με αυτόν τον τρόπο μια δυνατή φωνή για την γυναικεία επιχειρηματικότητα και ένα εργαλείο διασύνδεσης , δικτύωσης και ανταλλαγής απόψεων ιδεών και καλών πρακτικών των Γυναικών Επιχειρηματιών αλλά και των εν δυνάμει.

Ακολούθησε, συζήτηση μεταξύ των μελών της Επιτροπής, ιδέες και προτάσεις για την μετά COVID-19 εποχή ,για την στήριξη των Επιχειρήσεων.

Παρούσες στο Συμβούλιο εκτός από την Πρόεδρο κα Καλλιόπη Τζήκα, ήταν τα μέλη της Επιτροπής, κα Σαιτη Ιωάννα, κα Χρύσα Πάτσα, κα Ειρήνη Παπαϊωάννου, κα Βαφειαδάκη Μαρία, κα Καραγιώργου Ελένη καί η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου κα Τσολάκη Κατερίνα.

 

 

Previous ArticleNext Article