Λάρισα

Συνέχιση των Δομών πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων μέχρι το τέλος του 2024

Mε νέα χρηματοδότηση ύψους 900.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027, η Περιφέρεια Θεσσαλίας διασφαλίζει τη συνέχιση του δικτύου ανοιχτών δομών που υποστηρίζει με στόχο την πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη εξαρτημένων ατόμων.

Από τα προγράμματα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας ωφελούνται περισσότεροι από 300 άνθρωποι κάθε ηλικίας, που με την καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων δίνουν αγώνα ζωής για την απεξάρτηση από το αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου οι δικαιούχοι φορείς -ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ- να υποβάλλουν προτάσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών που προσφέρουν, μέχρι και το τέλος του 2024.
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει στην πράξη τους ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους, στηρίζει τις οικογένειες τους, στηρίζει αναγνωρισμένους φορείς και ειδικούς επιστήμονες που καθοδηγούν και συμβουλεύουν στη δύσκολη διαδρομή. Ενώνουμε δυνάμεις, συνεργαζόμαστε και χρηματοδοτούμε Δομές, Υπηρεσίες και Προγράμματα που ξεκινούν από την έγκαιρη παρέμβαση και τη συμβουλευτική σε παιδιά, εφήβους και φοιτητές, μέχρι την απεξάρτηση και την κοινωνική ένταξη. Είμαστε πολύ περήφανοι όταν τα προγράμματα που χρηματοδοτούμε διακρίνονται διαχρονικά και βραβεύονται: το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας ΟΚΑΝΑ και το Εργαστήρι Ζωής τιμήθηκαν με το Βραβείο Pompidou 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως μια από τις καλύτερες πρακτικές που συνδυάζει τις σύγχρονες αρχές της πρόληψης με διάφορες μορφές τέχνης και με δύο βραβεία ( πρώτο βραβείο Impact Award και People’s Choice Prize) στο μεγαλύτερο Διεθνές Συνέδριο κατά των Εξαρτήσεων το 2022 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είμαστε μια ομάδα, που συνεχίζουμε να ενεργούμε ανθρώπινα, προς όφελος της κοινωνίας» ανέφερε ο Κώστας Αγοραστός.

Οι 5 Δομές που συνεχίζει να χρηματοδοτεί
η Περιφέρεια Θεσσαλίας#ένα με την κοινωνία

  1. Επιχορήγηση ΟΚΑΝΑ για τη λειτουργία δικτύου δομών και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων
  2. Επιχορήγηση ΚΕΘΕΑ για τη λειτουργία Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και φιλοξενίας για έφηβους και νεαρούς ενήλικες με εξαρτητική /αντικοινωνική συμπεριφορά και τις οικογένειές τους, Περιφέρειας Θεσσαλίας, με έδρα το Βόλο
  3. Επιχορήγηση ΚΕΘΕΑ για την λειτουργία Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα
  4. Επιχορήγηση ΚΕΘΕΑ για την λειτουργία Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα
  5. Επιχορήγηση ΚΕΘΕΑ για την λειτουργία Κινητής Μονάδας στην Περιφέρειας Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα.

 

 

Previous ArticleNext Article