Ελασσόνα

Συνδυασμός «ΑλλάΖουμε»: Θα λειτουργήσει ξανά η Γαλακτοκομική Σχολή

Ο συνδυασμός «ΑλλάΖουμε» ανακοινώνει την επαναλειτουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ελασσόνας. Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Όταν παραδώσαμε την διοίκηση του δήμου το 2019, είχαμε κάνει ένα σημαντικό βήμα, ώστε να βοηθηθεί ο γαλακτοκομικός και τυροκομικός τομέας, καθώς και ο κλάδος της κτηνοτροφίας στην περιοχή μας. Λειτουργήσαμε την Γαλακτοκομική Σχολή η οποία θα έδινε εξειδικευμένο προσωπικό -που λείπει- σε εταιρείες του κλάδου που έχουν εγχώρια και εξαγωγική δραστηριότητα.

Όμως όταν ανέλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος, αδικαιολόγητα την έκλεισε αδιαφορώντας για την ζημιά που έχει προκαλέσει. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως την έκλεισε εκδικητικά, επειδή είναι δικό μας έργο. Έχουμε ξαναπεί πως η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει συνέπεια και συνέχεια και δεν θα πρέπει να λαμβάνονται τέτοιες καταστροφικές αποφάσεις για την περιοχή μας.

Εμείς δεσμευόμαστε πως μόλις  αναλάβουμε ξανά τα ηνία του δήμου, θα λειτουργήσουμε την Γαλακτοκομική Σχολή στο πρώην Καπνεργοστάσιο, στα πρότυπα των Δημοσίων ΙΕΚ. Μάλιστα θα δημιουργήσουμε και τμήμα Μελισσοκομίας, ώστε να προωθήσουμε το εξαιρετικό μέλι Ολύμπου. Στον ίδιο χώρο θα δημιουργηθεί και έκθεση με τοπικά προϊόντα της Ελασσόνας.

Όμως μετά την εκδήλωση στο Λιβάδι, φαίνεται πως προκύπτει η ανάγκη  για τμήμα κατάρτισης των κτηνοτρόφων μας, το οποίο σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα μπορούσε να εκκινήσει και αυτό στο πλαίσιο της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Έτσι θα βοηθήσουμε έμπρακτα τους τομείς της γαλακτοκομίας, της τυροκομίας και της κτηνοτροφίας που είναι οι στυλοβάτες της τοπικής μας οικονομίας. Το είπαμε και θα το κάνουμε πράξη».

 

Previous ArticleNext Article