Ελασσόνα

Συνδυασμός «ΑλλάΖουμε»: Προχωράμε στην ανέγερση νέου κτιρίου για το 1ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας

Σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «ΑλλάΖουμε», ανακοινώνει την δημιουργία νέου κτιρίου για το 1ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας. Πιο αναλυτικά αναφέρει:

«Με ευθύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Νηπιαγωγείου αναγκάζονται να βρίσκονται σε ένα κτίριο το οποίο δυστυχώς, δεν πληροί τις απαραίτητες συνθήκες για την ασφάλειά τους.Tο κτίριο είναι ακατάλληλο για μια τέτοια χρήση, καθώς βάζει σε κίνδυνο τα μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου. Το πλέον σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός πως έχει κοινή είσοδο και αύλειο χώρο με τα διαμερίσματα που είναι στην ίδια πολυκατοικία. Αντιλαμβάνεται κανείς πως την ώρα που τα παιδιά είναι σε διάλλειμα, μπορεί ο οποιοσδήποτε άγνωστος να βρεθεί δίπλα τους, βάζοντάς τα σε κίνδυνο, καθώς η πρόσβαση είναι ελεύθερη! Δυστυχώς λοιπόν επιλέχθηκε αυτή η απαράδεκτη λύση,ενός ενοικιαζόμενου χώρου, χωρίς να πληρούνται ακόμη και οι βασικές προϋποθέσεις ασφάλειας των μαθητών.

Λύση υπήρχε και μάλιστα έτοιμη, αλλά ο απερχόμενος δήμαρχος δεν θέλησε να την επιλέξει. Επί δικής μας δημαρχίας, είχαμε δρομολογήσει την εγκατάσταση του νηπιαγωγείου σε ιδιόκτητο κτίριο, έχοντας εξασφαλίσει όλες τις παραμέτρους ασφάλειας για τα νήπια. Αποχαρακτηρίσαμε την παιδική χαρά που ήταν εκεί. Επιπλέον σε συνεργασία με τον οργανισμό σχολικών κτιρίων, ελέγξαμε και εξασφαλίσαμε πως η απόσταση από κοντινό πρατήριο καυσίμων ήταν σύμφωνη με τους ισχύοντες κανονισμούς. Τέλος ολοκληρώσαμε την παρέμβασή μας, κάνοντας τροποποίηση σχεδίου.

Έχοντας ήδη κάνει όλες αυτές τις ενέργειες,σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση, ν’ ανακοινώσουμε πως θα δημιουργήσουμε για τα παιδιά ένα νέο χώρο απόλυτα ασφαλή χωρίς κανέναν κίνδυνο. Είμαστε έτοιμοι να «τρέξουμε» την ανέγερση ενός νέου κτιρίου για το 1ο Νηπιαγωγείο λύνοντας οριστικά πλέον το πρόβλημα στέγασής του. Το είπαμε και θα το κάνουμε πράξη».

 

Previous ArticleNext Article