Ελασσόνα

Συνδυασμός «ΑλλάΖουμε»: Πού πήγαν τα λεφτά που έπρεπε να έχει στο ταμείο η Σχολική Επιτροπή;

Σε ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός «ΑλλάΖουμε», αναφέρεται σε χρήματα που φαίνεται να λείπουν από το ταμείο Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας. Αναλυτικά σημειώνεται:

Μετά από καταγγελία μέλους της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, εύλογα είναι τα ερωτήματα που προκαλούνται για τον λόγο που μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση διάψευσης ή απάντησης αυτής. 

Δημιουργούνται ως εκ τούτου πλείστα ερωτήματα στα οποία θέλουμε επισήμως μια απάντηση καθόσον:

«Προκαλεί απορία πως η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας δεν έχει στο ταμείο της κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όπως θα έπρεπε, αλλά έχει ένα ποσό που δεν ξεπερνά τις 50.000! Αυτή η επιτροπή στην οποία είναι πρόεδρος, στενή συνεργάτης και σύμβουλος του απερχόμενου δημάρχου, λαμβάνει ετησίως 200.000 ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Την περίοδο 2020-2022 λόγω covid, η επιτροπή έλαβε συνολικά 400.000 για τα 26 σχολεία τα οποία όλα, εκτός του ειδικού σχολείου – δεν λειτούργησαν για δύο χρόνια. Αυτά τα λεφτά θα έπρεπε να υπάρχουν στο ταμείο, καθώς δεν μπορεί να φανταστεί κανείς πως ξοδεύτηκαν επειδή μόλις ένα σχολείο ήταν σε λειτουργία! Κι όμως το αποθεματικό είναι μόλις 50.000 ευρώ! Ρωτάμε λοιπόν που πήγαν τα υπόλοιπα 350.000 ευρώ;

Την ίδια ώρα μαθαίνουμε πως έχουν έρθει εξώδικα από την ΔΕΗ, σε τουλάχιστον τρεις σχολικές μονάδες για απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος. Εξώδικα έχουν έρθει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας που χρωστάει 6.800 ευρώ, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας που χρωστά 6.900 ευρώ και στο Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς που χρωστά σχεδόν 900 ευρώ. Αφού… λεφτά υπάρχουν, γατί δεν πληρώνετε τον λογαριασμό;

Επίσης, αν και δεν θέλουμε να πιστέψουμε επ’ ουδενί ότι ισχύει αυτήν η πληροφορία, ενημερωθήκαμε ότι με εντολή του απερχόμενου δημάρχου προς την πρόεδρο της επιτροπής δεν θα πληρωθεί ούτε ένας λογαριασμός του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης. Εάν έχει βάση κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι αυτονόητος σε όλους μας, όταν μιλάμε για σχολείο που φιλοξενεί παιδιά… Ο δεύτερος επειδή δεν μπορεί ο δήμαρχος να παρεμβαίνει στην σχολική επιτροπή και μάλιστα δίνοντας εντολή μη πληρωμής. Απαράδεκτο!

Απαντήστε στους πολίτες της Ελασσόνας που θα πρέπει να ξέρουν πριν πάνε στην κάλπη. Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη τους κάνοντας παιχνίδια κάτω απ’ το τραπέζι».

Previous ArticleNext Article