Ελασσόνα

Συνδυασμός «ΑλλάΖουμε»: Να πως αποκαλύπτεται ότι ο κ. Γάτσας δεν ήθελε την έγκριση του Δ.Σ. για τους χώρους τοποθέτηση των αφισών!

Σε απάντηση προς τον απερχόμενο δήμαρχο Ελασσόνας για τη έγκριση από το Δ.Σ. του πρακτικού  για τους χώρους  τοποθέτησης των αφισών, ο συνδυασμός «ΑλλάΖουμε» αναφέρει:

«Το είδαμε και αυτό! Ο απερχόμενος Δήμαρχος να μας κατηγορεί για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας!

Γίνεται κατανοητό πλέον γιατί εγκαταλείψατε το επάγγελμα του Δικηγόρου, από την στιγμή που δεν μπορείτε να διαβάσετε ούτε μία Υπουργική Απόφαση!

Αλήθεια, ποιος σας είπε κ. Γάτσα ότι η υποχρέωσή σας, ως δημάρχου, εξαντλείται στην πρόσκληση για σύγκληση μιας μόνο φοράς του Δημοτικού Συμβουλίου, για την τυπική επικύρωση της απόφασης διάθεσης χώρων προεκλογικής προβολής που ελήφθη από τους εκπροσώπους των συνδυασμών; Δεν γνωρίζατε ότι απαιτείται ρητή απόφαση του Δ.Σ. η οποία όντως να επικυρώνει το πρακτικό αυτό; Επιπλέον δεν γνωρίζατε ότι ακόμα και εάν δεν υπήρχε ομόφωνη απόφαση θα έπρεπε να καθοριστούν οι χώροι προβολής από το Δημοτικό Συμβούλιο; Γιατί δεν επαναλάβατε την πρόσκληση για την Ειδική Συνεδρίαση που απαιτεί ο εκλογικός νόμος έως ότου γίνει δυνατή η λήψη της απόφασης με την παρουσία έστω του 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου;

Ούτε τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορείτε να ερμηνεύσετε; Αλήθεια πόσα μέλη της παράταξής σας παραβρέθηκαν στην Ειδική Συνεδρίαση;

Αν απαντήσετε αυτά τα ερωτήματα μπροστά  στον καθρέπτη σας, θα καταλάβετε και εσείς ότι προφανώς δεν σας ενδιέφερε να εγκριθεί το πρακτικό, το οποίο υπογράφηκε από το σύνολο των εκπροσώπων των συνδυασμών, καθώς οι θέσεις προβολής που κληρωθήκατε να έχετε δεν σας εξυπηρετούσαν, παρά το γεγονός ότι για τα … μάτια του κόσμου αρχικά συμφωνήσατε!

Και επιτέλους συνεννοηθείτε με τους Αντιδημάρχους σας και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. για να έχετε μια κοινή γραμμή σε όσα μας λέτε. Άλλωστε, την ευθύνη σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ο Πρόεδρος αυτού και όχι εσείς ως Δήμαρχος, οπότε αυτός παραβαίνει την εκλογική νομοθεσία και όχι εσείς, ως εκ τούτου δεν θα λογοδοτήσετε εσείς στις αρχές αλλά αυτός. Μετά από όλα αυτά, σταματήστε να μας κουνάτε το δάχτυλο, κάνοντας λόγο για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, νομίζουμε ότι παραπάει…»

 

Previous ArticleNext Article