Ελασσόνα

Συνάντηση του ΣΕΠΕ Ελασσόνας με τον Περιφερειακό Δ/ντή Θεσσαλίας και με τη Διευθύντρια Α’θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

Την Τρίτη 14/07/2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διευθύντριας Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Παπαδοπούλου Σοφίας με τους κ.κ. Παπαδοπούλου Ευαγγελία, Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ελασσόνας, Ζανιά Αχιλλέα Αντιπρόεδρο στο εν λόγω σύλλογο και τα μέλη του ΔΣ. Βαρνά Γεώργιο και Παναγιώτου Βάιο, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για θέματα λειτουργικότητας των σχολείων και των υπεραριθμιών που προκύπτουν στην Επαρχία Ελασσόνας .
Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου τόνισε στη Διευθύντρια Α/θμιας Εκπ/σης ότι η Επαρχία Ελασσόνας , λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο.
Ορεινές και απομακρυσμένες Κοινότητες της Επαρχίας, πρέπει να διατηρηθούν ζωντανές και οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα λειτουργικό σχολείο με ποιότητα.
Προφανώς το ενδεχόμενο υποβάθμισης Δημοτικών Σχολείων θα υποβαθμίσει και την παρεχόμενη εκπαίδευση.
Η Δ/ντρια Εκπ/σης έδειξε κατανόηση στο πρόβλημα που δημιουργείται και διαβεβαίωσε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατό περιθώριο για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Την ίδια μέρα στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του ΣΕΠΕ Ελασσόνας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γεώργιο Δοδοντσάκη.
Η ατζέντα των θεμάτων διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των συναδέλφων που επικοινώνησαν με τον Σύλλογο.
Θέματα της συνάντησης αποτέλεσαν όλες οι διαστάσεις της τρέχουσας εκπαιδευτικής πραγματικότητας της Επαρχίας Ελασσόνας αποσκοπώντας στην καλύτερη δυνατή διευθέτηση όλων των σχετικών ζητημάτων που έχουν προκύψει.
Έγινε μία γόνιμη και ειλικρινής συζήτηση με κυριότερα θέματα, τις υπεραριθμίες των εκπ/κών, τη υποχρηματοδότηση των σχολείων, την ανάγκη στήριξης των δυσπρόσιτων σχολείων της περιοχής και άλλα που αφορούν συνεργασίες και σχέσεις.
Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε να πούμε ότι η συζήτησή υπήρξε γόνιμη και ειλικρινής και τα προβλήματα που τέθηκαν από το Σύλλογο ακούστηκαν και οι θέσεις έγιναν απολύτως κατανοητές.
Κλείνοντας τη συζήτηση τα μέλη του Δ.Σ. πήραν τη διαβεβαίωση από τον κ. Περιφερειακό Δ/ντή πως θα προσφέρει βοήθεια, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Ελασσόνας θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις των προαναφερθέντων θεμάτων και θα παρεμβαίνει κατάλληλα όπου και όπως κρίνεται απαραίτητο.

Previous ArticleNext Article