Λάρισα

Συνάντηση του Δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Στύλιο

Σημαντική συνάντηση είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για ειδικά ψηφιακά έργα και το κτηματολόγιο Γιώργο Στύλιο.

Ο Δήμαρχος συζήτησε με τον Υφυπουργό για τις σημαντικές δράσεις σχετικά με τις υπηρεσίες του Κτηματολογίου, τη λειτουργία των ΕΛΤΑ, την τηλεοπτική κάλυψη των λευκών περιοχών, την τοποθέτηση WIFI στους δήμους, αλλά και τις καινοτομίες που συντελούνται το τελευταίο διάστημα από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη μέγιστη δυνατή αξιοποίησή τους σε επίπεδο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Μανώλης δήλωσε σχετικά: «Είχα τη χαρά να συνομιλήσω με τον καινοτόμο Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Στύλιο, για μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τη ψηφιακή επανάσταση που συντελείται τους τελευταίους μήνες και η οποία επιταχύνθηκε λόγω του Covid-19. Ενημερωθήκαμε για τη διαδικασία μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ με στόχο να μετατραπούν σε σύγχρονο όμιλο, διατηρώντας παράλληλα τον κοινωνικό τους ρόλο και  εξυπηρετώντας κάθε γωνιά της Ελληνικής Επικράτειας. Επίσης, το προσεχές χρονικό διάστημα θα καλυφθούν τηλεοπτικά όλες οι περιοχές που έχουν πρόβλημα τηλεοπτικού σήματος και επιπλέον το Υπουργείο έχει συντάξει μελέτη για την τοποθέτηση χιλίων (1000) σταθμών WIFI στους δήμους της χώρας. Εκτενής συζήτηση έγινε και για το Κτηματολόγιο, όπου υπήρξε ταύτιση απόψεων ότι είναι δηλαδή ένα μέσο διασφάλισης της ατομικής  και δημόσιας περιουσίας, αλλά και έργο που δίνει μεγάλες δυνατότητες αξιοποίησης και ανάπτυξης της κάθε περιοχής».

Previous ArticleNext Article