Ελασσόνα

Συνάντηση του Δημάρχου με μέλη του Αγροτικού Εθνογραφικού Μουσείου Αραδοσιβίων

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας συνάντηση μελών του ΔΣ του Αγροτικού Εθνογραφικού Μουσείου Αραδοσιβίων με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γάτσα,παρουσία και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κυριλλίδη και μέσα σε ένα ιδιαίτερα καλό κλίμα, με έντονη βέβαια την «απουσία» του εμβληματικού προέδρου του Μουσείου Δρ. Κ. Σαχινίδη,που πιά δεν είναι κοντά μας.

Στην συνάντηση αυτή  και σε μια εφ΄όλης της ύλης συζήτηση μεταξύ των άλλων συζητήθηκαν, η λειτουργία του Μουσείου από πλευράς του Δήμου μιάς και η παραχώρηση χρήσης του πέρασε σ΄αυτόν και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως επίσης και η μελλοντική προοπτική ώστε και η κυριότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων να «περάσει» στον Δήμο εξέλιξη βέβαια που εξαρτάται αποκλειστικά από σχετική απόφαση του ΔΣ του Μουσείου και της Γενικής Συνέλευσης.

Στο μείζον θέμα της ηλεκτροδότησης του Μουσείου ο Δήμαρχος υποσχέθηκε άμεσα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να γίνει πράξη  και να δει «φως» επιτέλους το κτήριο.Τέθηκε το ζήτημα της ένταξης της τελετής της επιμνημόσυνης δέησης κάθε 5η Οκτωβρίου,ημερα απελευθέρωσης των Αραδοσιβίων από τους Τούρκους, στο επίσημο πρόγραμμα των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ», που πραγματοποιείται εδώ και 3 χρόνια στον «Προφήτη Ηλία» με πρωτοβουλία του αείμνηστου Δρ.Κώστα Σαχινίδη, όπως και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου που βρίσκεται ήδη το μνημείο,δύο αιτήματα στα οποία ο Δήμαρχος ήταν θετικός.Τέλος συζητήθηκε η ιδέα πραγματοποίησης ετήσιων εκδηλώσεων στην μνήμη του Κώστα Σαχινίδη και μάλιστα την χρονική περίοδο των εκδηλώσεων που λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο τον Αύγουστο εδώ και 25 χρόνια στο χώρο του Μουσείου.Οι φετεινές εκδηλώσεις βέβαια λόγω της πανδημίας του κορονοιου δεν θα πραγματοποιηθούν.

Previous ArticleNext Article