Ελασσόνα

Συνάντηση Στέλλας Μπίζιου με Σοφία Ζαχαράκη

Συνάντηση με την υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου. Η συζήτηση των δύο πολιτικών επικεντρώθηκε στις ειδικές μορφές τουρισμού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση των αγροτοδιατροφικών προϊόντων της χώρας μας μέσα από την διασύνδεση τους με τον τουρισμό. Πρόκειται για ένα τομέα ανάπτυξης στον οποίο ο νομός Λάρισας μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

«Υλοποιούμε στην πράξη – στοχευμένα και μεθοδικά – τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα και της ελληνικής παραγωγής με τον κλάδο της φιλοξενίας, ενισχύουμε το τουριστικό μας προϊόν και επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, δίνοντας ώθηση στις ειδικές μορφές τουρισμού δώδεκα μήνες τον χρόνο. Παράλληλα, στηρίζουμε την ξεχωριστή ταυτότητα των ελληνικών προϊόντων που τα καθιστούν μοναδικά σε όλο τον κόσμο και προωθούμε την εξωστρέφεια του αγροδιατροφικού κλάδου, ενισχύοντας το εισόδημα τόσο των αγροτών μας, όσο και των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων», τόνισαν οι δύο τους κατά την συνάντησή τους, επισημαίνοντας πως «με το νέο νόμο του υπουργείου Τουρισμού, που ψηφίστηκε πρόσφατα, θεσπίστηκε για πρώτη φορά ειδικό Σήμα Επισκέψιμης Μονάδας για τρεις νέες κατηγορίες παραγωγικών κλάδων. Έτσι, μετά τα Επισκέψιμα Ζυθοποιεία την άνοιξη, προχωρήσαμε στην καρδιά του καλοκαιριού με τα Επισκέψιμα Ελαιοτριβεία και θα ακολουθήσουν το φθινόπωρο τα Επισκέψιμα Τυροκομεία.

Τα τρία νέα αυτά σήματα φιλοδοξούν να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, φέρνοντας στο επίκεντρο του τουριστικού χάρτη νέους προορισμούς – λιγότερο δημοφιλείς μέχρι σήμερα – με βασικό όχημα την ελληνική γη και τα ελληνικά προϊόντα. Έρχονται, δε, να συμπληρώσουν το Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου και Αγροτουρισμού, που χορηγεί ήδη το Υπουργείο Τουρισμού. Επιπροσθέτως, αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, διαθέτοντας 17,2 εκατ. ευρώ για τη θεσμοθέτηση δικτύου αγροτουρισμού και γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα (AGTIS), με ψηφιακές πλατφόρμες, χάρτες, εφαρμογές, ενέργειες branding και marketing, προσφέροντας νέες, αυθεντικές εμπειρίες στους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη χώρα μας».

«Σε μια χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, η Ελλάδα δείχνει τις πραγματικές της δυνατότητες, σε ρόλο πρωταγωνιστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Με σταθερά βήματα και προγραμματισμό κατορθώσαμε να βάλουμε και πάλι τη χώρα μας στην πρώτη θέση των προτιμήσεων αυτών που θέλησαν φέτος το καλοκαίρι να κάνουν ποιοτικές διακοπές. Δεν σταματάμε εδώ!

Με την φίλη υφυπουργό συζητήσαμε τρόπους προώθησης των συμφερόντων του Θεσσαλικού κάμπου και ιδιαίτερα του νομού Λάρισας. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτοδιατροφικό τομέα μπορούν και πρέπει να αναδείξουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα, ώστε να γίνουν πρωταγωνιστές της επόμενης μέρας. Αυτός είναι και ο στόχος που θέτουμε.

Κόντρα σε όλους όσοι καλλιεργούν κλίμα τοξικότητας και απέναντι στην μικροκομματική συμπεριφορά τους, βαδίζουμε απερίσπαστοι για την Ελλάδα των πολλών. Τους αφήνουμε στο διχαστικό τους λόγο και ενώνουμε τους πολίτες με στόχο την Ελλάδα του 2030.

Απέναντι στην μισαλλοδοξία, τον κομματικό φανατισμό και την κομματική παραπολιτική, προτάσσουμε την πολιτική των μεγάλων ευκαιριών και της ανάπτυξης.

Οι πολίτες στο τέλος της τετραετίας θα κρίνουν και θα αποφασίσουν. Μέχρι τότε, όλοι μαζί, θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία, όπως κάνουμε τρία χρόνια τώρα», δήλωσε από την πλευρά της η κα Μπίζιου.

Previous ArticleNext Article