Λάρισα

Συνάντηση με τον υποδιοικητή της ΔΥΠΑ Κέλλας: Αμοιβή της πρακτικής άσκησης των ΙΕΚ

Συνάντηση για την αμοιβή της πρακτικής άσκησης στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον υποδιοικητή της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), Γιώργο Χριστόπουλο, αρμόδιο για προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός σημείωσε πως τα προγράμματα σπουδών των ΙΕΚ περιλαμβάνουν θεωρητική εκπαίδευση 1200 ωρών (4 εξάμηνα) αλλά και πρακτική άσκηση 960 ωρών (1 εξάμηνο), η οποία προϋποθέτει την πλήρη απασχόληση των σπουδαστών. Ως εκ τούτου, ζήτησε από τον κ. Χριστόπουλο να αποκατασταθεί η αδικία και να θεσπιστεί η πληρωμή της πρακτικής άσκησης, για όσους διανύουν το 5ο εξάμηνο. Να σημειωθεί πως υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη και θα αμείβεται από το επόμενο έτος η πρακτική άσκηση των σπουδαστών των ΙΕΚ της ΔΥΠΑ.

Ο υποδιοικητής της ΔΥΠΑ αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος, απαντώντας ότι θα αναζητηθεί κάθε διαθέσιμος πόρος και χρηματοδοτικό εργαλείο, για να ικανοποιηθεί.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ενημερώθηκε, ακόμη, από τον κ. Χριστόπουλο για ειδικότερα θέματα, που αφορούν τη στρατηγική της ΔΥΠΑ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και τη διασύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης με την αγορά εργασίας και τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ο Χρήστος Κέλλας επισήμανε πως τα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ προσφέρουν επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση που συνδυάζουν τις γνώσεις με την πρακτική άσκηση σε ειδικότητες αιχμής και υψηλής ζήτησης. Χαρακτηριστικά, δε, σημείωσε πως τα προγράμματα κατάρτισης αποτελούν σημαντικά αναπτυξιακά εργαλεία για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας. Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ευχαρίστησε τον υποδιοικητή για τη συνεργασία και συμφώνησαν να είναι σε τακτική επαφή, ώστε οι πολίτες της Λάρισας να έχουν τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με την κεντρική διοίκηση της ΔΥΠΑ και να ωφελούνται από δράσεις και προγράμματα, που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.

Σημειώνεται ότι, της επίσκεψης του Λαρισαίου βουλευτή στα κεντρικά της ΔΥΠΑ στην Αθήνα, προηγήθηκε συνάντηση στο πολιτικό του γραφείο, στη Λάρισα, με τις κυρίες Χριστίνα Γκουντουβά, Παναγιώτα Μπαλανίκα και Ζωή Πατσιατζή, οι οποίες είναι σπουδάστριες του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Λάρισας στο τμήμα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων και βρίσκονται στο 5ο εξάμηνο του προγράμματος κατάρτισης.

 

 

Previous ArticleNext Article