Λάρισα

Συνάντηση με το Σωματείο Εκπαιδευτών ενόψει του ν/σ για την οδική ασφάλεια Κέλλας: «Οικονομική στήριξη και των σχολών οδηγών»

Συνεργασία ενόψει του νομοσχεδίου για την οδική ασφάλεια είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Λάρισας και, ειδικότερα, με τον πρόεδρο κ. Νικόλαο Οικονόμου, τον αντιπρόεδρο κ. Δημήτριο Δαμιανίδη και τον γενικό γραμματέα κ. Αναστάσιο Αγριόγιαννη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός και η ηγεσία του Σωματείου της Λάρισας, που εκπροσώπησε και τα Σωματεία Καρδίτσας, Βόλου και Τρικάλων, συζήτησαν τους κεντρικούς άξονες του σχεδίου για την οδική ασφάλεια, που παρουσίασαν πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, το οποίο πρόκειται να μετουσιωθεί σε νομοθετική πρωτοβουλία, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα εκπαίδευσης, αναθεώρησης του ΚΟΚ και υποδομών.

Περαιτέρω, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και οι εκπαιδευτές εστίασαν στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών εξαιτίας της πανδημίας. Συγκεκριμένα, επισημάνθηκε από πλευράς του Σωματείου ότι, ενώ οι εργασίες των σχολών οδήγησης μειώθηκαν δραματικά συνεπεία της πανδημίας, στην πλειοψηφία τους αποκλείστηκαν, τόσο από το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, όσο και από το σύνολο των οικονομικών ενισχύσεων της κυβέρνησης, διότι εμφανίστηκε μία πλαστή εικόνα. Επίσης, σημειώθηκε πως η μείωση των εσόδων των σχολών οδηγών έχει ξεκινήσει από το 2018 λόγω των συνεχιζόμενων αποχών των εξεταστών.

Ο κ. Κέλλας δεσμεύτηκε ότι θα αναδείξει τα προβλήματα του κλάδου σε κυβερνητικό επίπεδο, τόσο ως αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, όσο και ως πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, ενώ μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Μία από τις κυριότερες πτυχές του σχεδίου της κυβέρνησης για την οδική ασφάλεια είναι η συνεργασία με την Κοινωνία των Πολιτών και η συμμετοχή της στην ανάπτυξη προτάσεων και δράσεων για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Λάρισας, όπως και όλοι οι σύλλογοι των εκπαιδευτών ανά την επικράτεια, συνιστούν έναν από τους βασικούς εταίρους μας στην υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Συγχρόνως, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την ηγεσία του Σωματείου τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, τις οποίες θα μεταφέρω άμεσα στην κυβέρνηση, ώστε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και να στηριχθούν και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

H κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενισχύει τους πληττόμενους κλάδους με όσους πόρους έχει στη διάθεσή της, ώστε να βγούμε από την υγειονομική κρίση και την ύφεση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες».

Previous ArticleNext Article