Λάρισα

Συνάντηση Κέλλα- Πλακιωτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδονησίας

Τον Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, κ. Ma’ruf Amin υποδέχτηκε σήμερα ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, στη Βουλή.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης της Αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Αθήνα, με επικεφαλής τον κ. Ma’ruf Amin.

Ο κ. Πλακιωτάκης καλωσόρισε την Ινδονησιακή Αντιπροσωπεία, εξέφρασε τη λύπη του για το πλήγμα που δέχθηκε πρόσφατα το Ινδονησιακό Νοσοκομείο στη Γάζα, εν μέσω της εν εξελίξει κρίσης και τόνισε την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας για την τρομοκρατική επίθεση της Hamas. Ο κ. Κέλλας, αφού καλωσόρισε, με τη σειρά του, τον Αντιπρόεδρο της Ινδονησίας, τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία και οι κάτοικοί της, λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πλημμυρών, που προκάλεσε το φαινόμενο Daniel.

Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν, ακόμα, για τις τραγικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και για την ανάγκη προστασίας όλων των αμάχων και αναφέρθηκαν στην προσήλωσή τους στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Τέλος, μίλησαν για τα περιθώρια ενίσχυσης της συνεργασίας τους σε διάφορα επίπεδα, όπως οι πολιτικές διαβουλεύσεις, το εμπόριο, οι επενδύσεις, ο τουρισμός και η ναυτιλία.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κέλλας έκανε την εξής δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε, μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Πλακιωτάκη,  σήμερα στη Βουλή, τον Αντιπρόεδρο της Ινδονησίας και μέλη της Ινδονησιακής Αντιπροσωπείας,  που πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα. Παρά τη γεωγραφική απόσταση, η Ελλάδα και η Ινδονησία αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις και μοιράζονται κοινή οπτική για τις διεθνείς σχέσεις, επιδιώκοντας την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών, χωρίς χρήση ή απειλή βίας. Για αυτό, άλλωστε και τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις μας βελτιώνονται σταθερά, ενώ η συνεργασία μας διευρύνεται ολοένα και σε περισσότερα επίπεδα».

 

 

Previous ArticleNext Article