Λάρισα

Συνάντηση Κέλλα με τον νέο Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

«Επισκέφτηκα τον νέο  Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, εκφράζοντας την απόγνωση των παραγωγών της Θεσσαλίας για τις πληρωμές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Επεσήμανα ότι είναι αναγκαίο ο Οργανισμός να τηρεί το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών, καθώς οι αγρότες μας βρίσκονται σε δεινή θέση, μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel, αλλά και την αύξηση, σε δυσθεώρητα ύψη, τόσο του ενεργειακού κόστους, όσο και του κόστους εφοδίων ζωοτροφών και λιπασμάτων».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, μετά από συνάντησή του με τον Κυριάκο Μπαμπασίδη, νέο Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, στα γραφεία του Οργανισμού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού ευχήθηκε στον κ. Μπαμπασίδη «καλή επιτυχία στα νέα, άκρως απαιτητικά του καθήκοντα», συζήτησε μαζί του για θέματα, που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κέλλας, που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους παραγωγούς, έθεσε, για πολλοστή φορά, εν προκειμένω στον νέο Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα ζητήματα της κακής πληρωμής που έκανε ο Οργανισμός τον Δεκέμβριο, των καθυστερήσεων στις πληρωμές του Προγράμματος Δάσωσης Γαιών για τα έτη 2020, 2021 και 2022,  που αφορούν ορεινές περιοχές, κυρίως των Φαρσάλων και της Ελασσόνας και της καθυστέρησης των πληρωμών του Προγράμματος Μακροχρόνιας Παύσης Γαιών για το 2018, που αφορά  40 οικογένειες στην περιοχή της Πρινιάς Αγιάς. Σημείωσε, δε, ότι για τις εν λόγω καθυστερήσεις  δεν φέρουν καμία ευθύνη οι παραγωγοί. Αναφέρθηκε, επίσης, στις εκκρεμότητες πληρωμής ενιαίας και συνδεδεμένης ενίσχυσης προηγουμένων ετών, για φυτικό (βαμβάκι, βιομηχανική ντομάτα κ.λ.π), καθώς και ζωϊκό κεφάλαιο, μετά και από σχετικές διορθώσεις στις δηλώσεις των παραγωγών.

Ο κ. Μπαμπασίδης άκουσε με προσοχή τα όσα ελέχθησαν, συμφωνώντας με τον κ. Κέλλα ότι ο πρωτογενής τομέας πρέπει να στηριχθεί με κάθε δυνατό τρόπο, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία που ο αγροτικός κόσμος έχει ανάγκη από ρευστότητα.

Οι δυο άνδρες δεσμεύτηκαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για την επίλυση των προβλημάτων των παραγωγών και την αποκατάσταση των αδικιών.

Previous ArticleNext Article