Λάρισα

Συνάντηση Γραμματέα και Διευθυντή ΚΟ ΚΙΝΑΛ, με τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Ελβετίας

Η Γραμματέας Ευαγγελία Λιακούλη και ο Διευθυντής  Θανάσης Γλαβίνας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής ,  υποδέχθηκαν στο Γραφείο τους στη Βουλή τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, κ. Marc Bruchez. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σε αμοιβαία εγκάρδιο κλίμα, συζήτησαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος για τις σχέσεις των δύο Χωρών, με τους εκπροσώπους της ΚΟ να επισημαίνουν τα κάτωθι:

«Σας καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά και με την ελπίδα ότι αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει την αφετηρία για να οικοδομήσουμε έτι περαιτέρω μια σχέση εμπιστοσύνης και φιλίας.

Για δύο αιώνες, οι Χώρες μας συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας, επικοινωνώντας με ποικίλους τρόπους.

Πλήθος Ελλήνων ζουν στη Ζυρίχη και σε άλλες πόλεις της Χώρας σας, όπως και πολλοί Ελβετοί στην Ελλάδα.

Η φυσιογνωμία του Ιωάννη Καποδίστρια και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που διαδραμάτισε στη δημιουργία της Ελβετίας, μας συνδέει ιστορικά.

Επιπλέον, δεν ξεχνάμε πόσο ο Ελβετικός Ερυθρός Σταυρός βοήθησε τους Έλληνες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το γεγονός η Ελβετία παρείχε άσυλο σε Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες. Πιο πρόσφατα, επίσης, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε μεγάλες ανθρωπιστικές καταστροφές , η Ελβετία υπήρξε μία από τις πρώτες Χώρες που έσπευσαν να μας συνδράμουν.

Περαιτέρω, η φιλία μας δεν περιορίζεται στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι σχέσεις μας εκτείνονται σε πλήθος τομέων.

Οι κοινές μας αξίες αποτελούν τη βάση για την ευόδωση πλείστων συνεργασιών σε πολλαπλά επίπεδα, με κοινή κατεύθυνση τη διαμόρφωση ενός ειρηνικού κόσμου ανάπτυξης και δημιουργίας.  Ενδεικτικά, στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της οικονομίας, της υγείας, της περιφερειακής ανάπτυξης και της μετανάστευσης, στην προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος, στην υπεράσπιση της ειρήνης, της ασφάλειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην καταπολέμηση της φτώχειας και των ανισοτήτων.

Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, η αδιανόητη τραγωδία  του πολέμου στην Ουκρανία μας συγκλονίζει όλους. Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις.

Η εισβολή στην Ουκρανία αφυπνίζει τα κράτη της Ευρώπης και ενεργοποιεί όλους μας στην αναζήτηση και κοινή δέσμευση για την ειρήνη και την ασφάλεια.

Φέρουμε το καθήκον να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού για την Ειρήνη, τη φιλία των λαών και, εν προκειμένω, την εμβάθυνση και επέκταση της διαχρονικής συνεργασίας Ελλάδας – Ελβετίας σε ακόμη περισσότερους τομείς.»

 

 

 

Previous ArticleNext Article