Ελασσόνα

Συνάντηση εργασίας Μπίζιου – Γκουντάρα

Οι αλλαγές στο νόμο για την Αυτοδιοίκηση, το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού, ο αγροτοδιατροφικός τουρισμός και η ανάπτυξη στα παράλια του δήμου Αγιάς, ήταν τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση της βουλευτού Λάρισας της ΝΔ κας Στέλλας Μπίζιου και του δήμαρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα.

Η κα Μπίζιου στα πλαίσια των επαφών της με τους αυτοδιοικητικούς του νομού Λάρισας, ενημέρωσε τον δήμαρχο Αγιάς για τις ρυθμίσεις του νέου εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας πως βασικός στόχος του είναι να λύσει το θέμα της «κυβερνησιμότητας» στους δήμους της χώρας, μετά την αποτυχημένη εφαρμογή των ρυθμίσεων της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο δήμαρχος Αγιάς με τη σειρά του παρουσίασε στη Λαρισαία βουλευτή όλα τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο του, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού, με το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην χάραξη της τουριστικής πολιτικής της χώρας.

Ο κ. Γκουντάρας επεσήμανε πως ο Δήμος Αγιάς διαθέτει τουριστικά προϊόντα υψηλής αξίας, που με την κατάλληλη διαχείριση και επικοινωνία θα μπορούσαν να αποτελέσουν «εργαλεία» για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του δήμου με σημαντική συμβολή στην τοπική αγορά εργασίας.

Η Λαρισαία πολιτικός εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Δήμοι του νομού Λάρισας, υιοθετώντας μια ολιστική τουριστική στρατηγική, μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο σε δώδεκα μήνες τον χρόνο και να καταστήσουν τον τουρισμό μοχλό ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών.

Η κα Μπίζιου θα συνεχίσει τις επαφές της με δημάρχους του νομού Λάρισας.

Previous ArticleNext Article