Λάρισα

Συνάντηση Χρήστου Καπετάνου με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο στον ΕΛΓΑ για τα μέτρα στήριξης των αγροκτηνοτρόφων του Νομού Λάρισας.

Τα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής του Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης με τον Πρόεδρο, Ανδρέα Λυκουρέντζο σχετικά με τις διαδικασίες στήριξης των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού Λάρισας.

Ανάμεσα στα θέματα της ατζέντας που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν:

  • Η σύντομη καταβολή των αποζημιώσεων των προκαταβολών
  • Η κατανομή από το Γεωργικό Αποθεματικό του 2023, ύψους 15,8 εκατ. ευρώ για παραγωγούς που δεν μπορούσαν να ασφαλίσουν την παραγωγή τους στον ΕΛΓΑ.
  • Η διασφάλιση 150 εκατ. ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό στον ΕΛΓΑ και το ακατάσχετο των αποζημιώσεων. Μάλιστα σε προθεσμία 3 ημερών από την εκταμίευση του ποσού από την Τράπεζα Ελλάδος, ο ΕΛΓΑ θα ξεκινήσει τις πληρωμές.
  • Η ανακοίνωση πρόσθετου πακέτου στήριξης για τους αγρότες των Παρακάρλιων περιοχών.

 

Ενώ έγινε εκτενής αναφορά και στα κτηνοτροφικά ζητήματα με πρωτεύοντα:

  • Την υπογραφή ΚΥΑ κρατικών αποζημιώσεων ύψους 2 εκατ. ευρώ για απώλεια ζωικού κεφαλαίου από αθένειες
  • Την  100% κάλυψη της αγοράς ζωικού κεφαλαίου και δημιουργίας νέων σταυλικών εγκαταστάσεων, με δωρεάν εκπόνηση μελετών. Είναι το μέτρο 5.2 του ΠΑΑ, 14-22 ύψους 45 εκατ. ευρώ

 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Βουλευτής ΝΔ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Στη σημερινή μου συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο συζητήσαμε για όλα τα μέτρα στήριξης τόσο τα άμεσα όσο και τα μεσομακροπρόθεσμα, που αφορούν στην ανασυγκρότηση των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού Λάρισας.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει έμπρακτα ότι είναι δίπλα στους πολίτες. Τόσο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος έχουν συνδράμει αποφασιστικά υπό τις οδηγίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην διαμόρφωση ενός σημαντικού πακέτου αποζημιώσεων, όπου οι προκαταβολές θα δοθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Είναι καθήκον μου και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για όλα όσα δικαιούνται να λάβουν οι συμπατριώτες μου.

Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες στην φυτική παραγωγή και ιδιαίτερα στο βαμβάκι και πολλές φορές ούτε η δορυφορική λήψη επαρκεί.

Μαζί θα ξαναφτιάξουμε τη Θεσσαλία μας.»

Παρών στην συνάντηση και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Φαρσάλων Δ.Γούσιας.

 

Previous ArticleNext Article