Λάρισα

Συνάντηση Χρ. Καπετάνου με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας N. Χαρδαλιά: «Δεν θα κλείσει το στρατόπεδο της 61 Μ.Ε. Φαρσάλων»

Την διαβεβαίωση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Χαρδαλιά  ότι η 61 Μονάδα Επιστράτευσης στα Φάρσαλα θα παραμείνει ανοιχτή και λειτουργική έλαβε ο πρώην Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Καπετάνος.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, παραμονή της Γιορτής της Πολεμικής μας Αεροπορίας, είχε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, στο Πεντάγωνο, κατά την οποία συζητήθηκαν τοπικά θέματα σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα.

Ειδικότερα, έγινε συζήτηση αναφορικά με τις στρατιωτικές μονάδες του νομού Λάρισας και για το σπουδαίο έργο που επιτελούν στην περιφρούρηση της χώρας από εξωτερικές απειλητικές ενέργειες αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει ανοιχτή η 61 Μονάδα Επιστράτευσης στα Φάρσαλα, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών με την τουρκική εχθρική ρητορική να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

«Συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά στο γραφείο του στο υπουργείο, με τον οποίο είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα, για γενικότερα και ειδικότερα θέματα του νομού Λάρισας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, του έθεσα το θέμα της συνέχισης της λειτουργίας της 61 Μ.Ε. στα Φάρσαλα, όπως το είχαμε συζητήσει και με τον δήμαρχο Φαρσάλων Μ. Εσκίογλου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τη θέση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας το πόσο σημαντική είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των στρατιωτικών μονάδων της πατρίδας μας, ούτως ώστε να είναι πλήρως αποτελεσματικές απέναντι στους εξωτερικούς κινδύνους και απειλές.

Ορμώμενος εκ Φαρσάλων, γνωρίζω ότι το στρατόπεδο συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία, πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας για τους κατοίκους της περιοχής.

Κλείνοντας, ο Χρήστος Καπετάνος, αναφέρθηκε στην Γιορτή της Αεροπορίας, επισημαίνοντας: «Σήμερα, ημέρα εορτής των Παμμέγιστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ γιορτάζει και η Πολεμική μας Αεροπορία . Συνεπώς,  επ’ ευκαιρίας, θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά στο έμψυχο δυναμικό της Αεροπορίας μας, καθώς είναι γνωστόν τοις πάσι η σπουδαία προσφορά της στη θωράκιση της χώρας μας και στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας , που εκδηλώνεται με παραβιάσεις στον εναέριο χώρο, επί καθημερινής βάσεως. Με αυταπάρνηση και προσηλωμένοι στο καθήκον μας κάνουν συνεχώς υπερήφανους στο σπουδαίο έργο που επιτελούν στους τομείς της εναέριας άμυνας και ασφάλειας της χώρας μας.»

Previous ArticleNext Article