Ελασσόνα

Σύμβαση για τη διαφημιστική προβολή του Ολύμπου μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμου Ελασσόνας και Γ. Ζαρζώνη

Τη σύμβαση για τις “Καινοτόμες υπηρεσίες τουριστικής προβολής του Ολύμπου” υπέγραψε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Δήμο Ελασσόνας και τον διάσημο Ελασσονίτη φωτογράφο Γιάννη Ζαρζώνη, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου πακέτου διαφημιστικής προβολής της παρολύμπιας περιοχής.

 

Μέσα στις επόμενες ημέρες να βγει στον αέρα η εξαιρετική δουλειά του Γ. Ζαρζώνη για τον Όλυμπο, με μαγευτικές εικόνες και βίντεο που θα εντυπωσιάσουν κάθε επισκέπτη του ιστότοπου.

 

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Ο ανάδοχος θα αναλάβει την κατασκευή ταξιδιωτικής διαδικτυακής πύλης που θα προβάλει συνολικά το μυθικό βουνό, την ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου αλλά και τις γύρω περιοχές: Κορυφές, μονοπάτια, καταφύγια, χωριά, μοναστήρια, εκκλησίες, αρχαιολογικοί χώροι, γεφύρια, ποτάμια, τοπική κουζίνα, τοπικά προϊόντα, γιορτές, πανηγύρια, φεστιβάλ, αθλητικές διοργανώσεις, επιχειρήσεις, δραστηριότητες και ημερήσιες αποδράσεις, θα παρουσιάζονται οργανωμένα, με χρηστικές πληροφορίες με πλήρες και επικαιροποιημένο φωτογραφικό υλικό και κείμενα.

 

Η ταξιδιωτική διαδικτυακή πύλη, θα είναι δίγλωσση (ελληνικά και αγγλικά) με 80 περίπου σημεία ενδιαφέροντος και κάποιες βασικές διαδρομές. Θα εμπλουτίζεται και θα ανανεώνεται με υλικό και λειτουργίες.

 

«Μετά το έργο της ψηφιακής απεικόνισής του Ολύμπου στην Ελασσόνα, που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δημιούργησε νέα δεδομένα στην τουριστική προβολή του βουνού, διεθνώς, και της ευρύτερης περιοχής, ως τουριστικού προορισμού, υλοποιούμε για μία ακόμη δράση –σε συνεργασία με τον δήμο Ελασσόνας- που έχει ως στόχο την περαιτέρω προβολή του Ολύμπου, του μυθικού βουνού. Αξιοποιούμε την αγάπη του Γ. Ζαρζώνη για το αγαπημένο μας βουνό, στο οποίο οι εποχές είναι ακόμη τέσσερις, με διαδρομές εύκολες και δύσκολες συγχρόνως. Οι κορυφές κρύβουν το δέος των θεών που τις επέλεξαν για κατοικία τους. Και επειδή οι λέξεις είναι λίγες μπροστά στην μαγεία ενός φωτογραφικού φακού, επιχειρούμε μέσα από αυτή τη

συνεργασία να αναδείξουμε περαιτέρω το μεγαλείο του Ολύμπου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, σε συνεργασία με όλους τους φορείς ώστε να καταστήσουμε τον Όλυμπο, παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, με πολλαπλά οφέλη για τη Θεσσαλία, την τοπική οικονομία, την ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστική μας κληρονομιάς» επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Previous ArticleNext Article