Λάρισα

Συμμετοχή Χ. Κέλλα στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Προώθησης της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Λάρισα, συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της  Βουλής, αφούσυνεχάρη τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.), κ. Δημήτριο Κολοκοτρώνη, για την πρωτοβουλίακαιτην εξαιρετική διοργάνωση του συνεδρίου, που διεξάγεταιυπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αθηνών, Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Πατρών, Αιγαίου, αλλά και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, επεσήμανετην τεράστια σημασία που έχει η προώθηση μιας καινοτόμου προσέγγισης στην εκπαίδευση και τον κομβικό ρόλο των εκπαιδευτικών σε αυτή.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ελληνική κοινωνία προχωρά και αναπτύσσεται και το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με την εκπαίδευση, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της και η οποία δεν πρέπει να μένει «κολλημένη» σε αναχρονιστικές μεθόδους. Χαίρομαι πολύ που το συνέδριο της Ε.Ε.Π.Ε.Κ. δίνει βήμα σε κάθε καινοτόμα προσπάθεια των εκπαιδευτικών για την επαγγελματική τους ανάπτυξη, τη βελτίωση των παιδαγωγικών τους μεθόδων, την εισαγωγή νέων ιδεών και πρακτικών και, γενικότερα, για τη βελτίωση της διδακτικής και μαθησιακής διαδικασίας, μιας και όλα τα παραπάνω είναι προς όφελος των μαθητών μας, αλλά και του εκπαιδευτικού μας συστήματος, εν γένει».

Κλείνοντας, ο κ. Κέλλαςσημείωσε:«Θα ήθελα, πάνω από όλα, να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς μας, που, υπό δύσκολες, πολλές φορές, συνθήκες, εργάζονται με ζήλο και αφοσίωση για τη δημόσια εκπαίδευση. Το Υπουργείο Παιδείας και η Πολιτεία μας είναι δίπλα τους σε κάθε τους βήμα, στηρίζοντας όλες τις αξιόλογες πρωτοβουλίες τους».

Previous ArticleNext Article