Ελασσόνα

Συγκίνηση και βαθιά κατάνυξη στην περιφορά του επιταφίου στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου (φώτο-video)

Με τον Επιτάφιο Θρήνο και σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή η Κορύφωση του Θείου Δράματος στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου. Στην ακολουθία  όπου ακούστηκε το «Αι γενεαί πάσαι» χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Χαρίτωνας, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού – πρωτοσύγκελο αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίων Καραλάσκο, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Πνευματικό και τον διάκονο π. Σπυρίδωνα Σταμούλη.

Τα απαράμιλλα εγκώμια «ω γλυκύ μου έαρ», «άξιον εστί», «αι γενεαί πάσαι» εψάλησαν από τη χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας «MusicArte» υπό τη Διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Μάτη.

Ανάμεσα στις παρουσίες ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ελασσόνας Κώστας Κορακίδης,  ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο Διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Μετά από δυο χρόνια περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορωνοϊού χιλιάδες Ελασσονίτες συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του ναού για την περιφορά του επιταφίου. Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης οι πιστοί κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία ακολουθώντας κατόπιν την πορεία μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της Ελασσόνας. Την περιφορά του Επιταφίου συνόδευε  η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Δημήτρη Τσιαβέ.

Φέτος η περιφορά των Επιταφίων των Ιερών Ναών της πόλης έγινε στα όρια των ενοριών τους και δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση όλων των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία.

Δείτε video:

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article