Ελασσόνα

Συγκινημένη η κοπέλα που έσωσε το μωρό στην Ελασσόνα: «Έτυχε να ήμουν εγώ ο άγγελος του» – Η μητέρα ήταν σε εμφανή κατάσταση μέθης

Εξακολουθεί να συγκλονίζει τρεις μέρες μετά το συμβάν, η υπόθεση του μωρού που εντοπίστηκε από την νεαρή οδηγό Ελένη Γκανάτσιου η οποία το βρήκε μεσάνυχτα να μπουσουλάει μόνο του σε κεντρικό δρόμο της Ελασσόνας.

«Έτυχε να ήμουν εγώ ο άγγελος που το έσωσε» δήλωσε στην κάμερα του Alpha η 26χρονη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η μητέρα του 13 μηνών μωρού ήταν σε εμφανή κατάσταση μέθης και δεν ήταν σε θέση να δώσει εξηγήσεις στους αστυνομικούς μετά το συμβάν.

«Η μητέρα αντιμετωπίζει ψυχολογικά θέματα τα οποία προσπαθεί να τα διαχειριστεί μέσα από το ποτό» τόνισε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας.

Μια γυναίκα αστυνομικός που βρέθηκε με συναδέλφους της στον τόπο του συμβάντος, μητέρα και η ίδια τριών παιδιών, συνόδεψε την μητέρα και το παιδί στο σπίτι, το τάισε, το έκανε μπάνιο, το κοίμισε και έμεινε εκεί στο πλευρό του παρότι είχε τελειώσει η υπηρεσία της.

Η μητέρα του παιδιού σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Η 41 ετών γυναίκα υπήκοος Ρουμανίας κατέθεσε, όπως επίσης ο φύλακας άγγελος του βρέφους, η 26χρονη Ελένη Γκανάτσιου που βρήκε και έσωσε το κοριτσάκι, αλλά και ένας αυτόπτης μάρτυρας. Μετά την σύλληψή της, η 41χρονη μητέρα αφέθηκε ελεύθερη με εντολή της εισαγγελέως πρωτοδικών Λάρισας, ενώ κοινωνική λειτουργός έχει αναλάβει να ερευνήσει τις συνθήκες διαβίωσης του μωρού.

Επίσης κινητοποιήθηκαν και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ελασσόνας.

Πηγή: onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article