Ελασσόνα

“STOP” από το Δήμο Ελασσόνας σε φωτοβολταϊκό σταθμό

Την αντίθεσή του στην κατασκευή ενός ακόμα φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή, για το καλό της κτηνοτροφίας, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας με ομόφωνη απόφασή του.

Πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκειας συνεδρίασης γνωμοδότησε αρνητικά επί μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού στη θέση «Πηγαδούλια» των Δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας.

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του δημάρχου Ελασσόνας, Νίκου Γάτσα ο οποίος ανέφερε πως «απ’ ότι φαίνεται η εν λόγω εγκατάσταση οριακά μόνον εισέρχεται στα όρια του Δήμου, αλλά ανεξάρτητα απ’ αυτό, η κατάσταση με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών σε κτηνοτροφικές περιοχές εξελίσσεται πλέον ανησυχητικά.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες αδιαφορούν για τις συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες και διεκδικούν τεράστιες εκτάσεις οι οποίες αποτελούν την παραγωγική τους βάση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα για το ζήτημα αυτό ζητώντας την εξαίρεση των περιοχών στις οποίες βασίζονται οι τοπικές κοινωνίες για την επιβίωσή τους, από τις συγκεκριμένες χρήσεις».

Είπε ακόμα πως από την εγκατάσταση «θίγεται η τοπική κτηνοτροφία λόγω της αφαίρεσης βοσκοτόπου, υποβαθμίζονται παραγωγικές υποδομές και αλλοιώνεται η περιβαλλοντική φυσιογνωμία της περιοχής».

larissanet.gr

Previous ArticleNext Article