Ελασσόνα

Στον Δήμαρχο Ελασσόνας ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ

Τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα επισκέφτηκαν μέλη του Προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΔΕΥΑ, για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις ύδρευσης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΔΕΥΑ κ. Παύλος Δρακόλας δήλωσε στον δήμαρχο το ενδιαφέρον της ομοσπονδίας για τη διατήρηση των θέσεων ΑμεΑ και την ανάγκη να ενισχυθεί η ΔΕΥΑ Ελασσόνας με μόνιμο προσωπικό από την επέκταση της προκήρυξης 3Κ/2018 μέσω ΑΣΕΠ. Επιπλέον τόνισε πως οι εργαζόμενοι στηρίζουν τις κατά τόπους διοικήσεις, οι οποίες προχωρούν σε ελέγχους και λαμβάνουν τις απαραίτητες αποφάσεις ακόμα και σε διακοπές υδροδοτήσεων, καθώς η μόνη πηγή εσόδων τους είναι οι εισπράξεις από τους λογαριασμούς ύδρευσης και μόνο με αυτές μπορούν να παραμείνουν βιώσιμες.

Ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και δήλωσε: «Συμμερίζομαι την άποψη σας ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη κάλυψης θέσεων από μόνιμο προσωπικό για την επιχείρηση. Αξιοποιούμε τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της επιχείρησης για προσωπικό. Οι συμβασιούχοι αυτή τη στιγμή έρχονται να καλύψουν τα επιμέρους κενά, αλλά οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Θέλω επίσης να επιβεβαιώσω τη στήριξη των εργαζομένων προς την επιχείρηση, που όλο αυτό το διάστημα στις αποφάσεις της διοίκησης στάθηκαν υποστηρικτικά, έτσι ώστε να εξορθολογήσει τις δαπάνες και να ενισχύσει τα έσοδα της, τη μόνη πηγή που μπορεί να της προσφέρει βιωσιμότητα μετά από μια μεγάλη περίοδο με χαμηλή εισπραξιμότητα και μεγάλα προβλήματα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Λάρισας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ΠΟΕ ΔΕΥΑ κ. Αχιλλέας Μητράκος και ο Γεν. Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας κ. Στέλιος Κιτσούλης.

Previous ArticleNext Article