Αθλητισμός

Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΟ Ελασσόνας – Η μοναδική ομάδα του ν. Λάρισας που προκρίθηκε

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε χθες στην Κοζάνη ο Π.Ο. Ελασσόνας, ο οποίος επικράτησε με 3-0 της τοπικής Α.Ε. Ποντίων και έγινε έτσι η μοναδική ομάδα του νομού (από τον χώρο της Γ’ Εθνικής) που συνεχίζει στη διοργάνωση (Ηρακλής Λάρισας και Αετός Μακρυχωρίου έχουν αποκλειστεί).

Ο Π.Ο. Ελασσόνας ήταν εξ αρχής το φαβορί για την πρόκριση, καθώς, λόγω του προβλήματος που προέκυψε στην Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης με τη μη έκδοση των δελτίων από την ΕΠΟ (επειδή δεν αποποιήθηκαν του δικαιώματος συμμετοχής στη Super League 2), οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να παρατάξουν την εφηβική τους ομάδα (κάτι που είχαν άλλωστε ανακοινώσει πριν το ματς) και ως εκ τούτου η νίκη ήταν εύκολη υπόθεση για το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Βαγγέλη Μόρα.
Το σκορ για τον ΠΟΕ άνοιξε στο 8ο λεπτό ο Μουξιός, ενώ στο 25’ ο Καραγκούνης έγραψε το 0-2. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε στο 65’ ο Γκουντρουμπής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ομάδα της Α.Ε. Ποντίων Κοζάνης αγωνίστηκε και ο 19χρονος Βλαχογιαννίτης αμυντικός Πολύκαρπος Δραγατσίκης, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην Καστοριά και επέλεξε να ενταχθεί στην ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας.
Π.Ο.Ε. (Βαγγέλης Μόρας): Γούπος, Κακάμης (46΄Καραμπούλας), Γκαντούνας Ηλ., Περτζιόνι (65΄Τσάτσος), Λαγός, Κοντοθανάσης (46΄Καραλούλης), Αρσένης, Γκαμπέτας, Μουξιός (60΄Γκουντρουμπής), Ματούλας, Καραγκούνης (60΄Τόλλιος).
*Μετά το παιχνίδι η διοίκηση του ΠΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαρίστησε την ομάδα της ΑΕΠ Κοζάνης για την άψογη φιλοξενία.
«Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση της ΑΕΠ Κοζάνης για την άψογη φιλοξενία, στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) μεταξύ μας παιχνίδι Κυπέλλου. Ευχόμαστε στην ΑΕΠ Κοζάνης να έχει μια καλή αγωνιστική χρονιά, με υγεία πάνω απ’ όλα και με την ευχή να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει».

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αιολικός-Πανελευσινιακός    6-7 πέν (1-1 κ.α., παρ.)
Αναγέννηση Ιεράπετρας-Κερατσίνι    0-1
Άνω Μερά Μυκόνου-Εθνικός    1-4
Εθνικός Σκουλικάδου-Α.Ο. Διαβολιτσίου    1-3
Άρης Σούδας-Α.Ο. Καραβά    3-0
Ατσαλένιος-Α.Ο. Πυλίου Κω    3-2
ΠΑΟ Ρουφ-Παναιγιάλειος    4-0
ΑΕΠ Κοζάνης-Π.Ο. Ελασσόνας    0-3

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ 2η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ
Να θυμίσουμε ότι στην επόμενη φάση προκρίθηκαν απευθείας οι Διαγόρας Βραχνεΐκων, Μακεδονικός και Αταλάντη, μιας και οι αντίπαλοί τους, Ζάκυνθος, Απόλλων Πόντου και Πανιώνιος αντίστοιχα, δήλωσαν συμμετοχή στη Super League 2. Παράλληλα, ο Χαραυγιακός πέρασε χωρίς αγώνα στη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
Στη 2η φάση, μετά και τα χθεσινά παιχνίδια, εισιτήριο έκλεισαν οι Α.Ε. Λευκίμμης, Κοζάνη, Αίας Σαλαμίνας, Άγιος Νικόλαος, Αήττητος Σπάτων, Προοδευτική, Τηλυκράτης Λευκάδας, Α.Ο. Υπάτου, Ερμής Μελιγούς, Άρης Σκάλας, Νέα Αρτάκη, Ηλιούπολη, Παναχαϊκή, Ποσειδώνας Μηχανιώνας, Εδεσσαϊκός, Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας, Αλεξανδρούπολη, Αγροτικός Αστέρας, Άρης Αβάτου, Εθνικός Σοχού, Πανδραμαϊκός, Αναγέννηση Πλαγιάς, Παναγρινιακός, Π.Ο. Φήκης, ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου, Θησέας Αγριάς, Αμβρυσσέας Διστόμου, Γιούχτας, Π.Ο. Ελασσόνας, Πανελευσινιακός, ΠΑΟ Ρουφ, Ατσαλένιος, Άρης Σούδας, Α.Ο. Διαβολιτσίου, Εθνικός και Κερατσίνι.
Οι 40 ομάδες που προκρίθηκαν στη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Οι αγώνες θα είναι μονοί και γηπεδούχος ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη. Βάσει της προκήρυξης οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 12 του μηνός, ενώ η κλήρωση θα διενεργηθεί αύριο Τρίτη.

eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article