Ελασσόνα

Στον Άρειο Πάγο ο Δήμος Ελασσόνας

Στον Άρειο Πάγο προσφεύγει ο Δήμος Ελασσόνας για υπόθεση που σχετίζεται με αμοιβή εταιρείας. Σύμφωνα με την απόφαση που κοινοποιήθηκε προ ημερών στο Δήμο Ελασσόνας δικαιώθηκε εταιρεία που άσκησε αγωγή για εργασίες οι οποίες εκτελέστηκαν προ πολλών ετών στο φράγμα Φαρμάκης.

Το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, βάσει της απόφασης υποχρεώνει τον Δήμο να καταβάλλει το ποσό των 68.273,12 ευρώ, με το νόμιμο τόκο, από την 01-01-2013 και μέχρι την πλήρη εξόφληση. Αυτό σημαίνει πως το ποσό θα είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ελασσόνας αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να ασκήσει αίτηση αναιρέσεως στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης του δικαστηρίου της Λάρισας.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ.Γάτσας επί της υπόθεσης είπε ότι «το Πενταμελές Εφετείο αποτελείται από έμπειρους δικαστές και η άσκηση του μέσου της αναίρεσης από πλευράς του Δήμου αφορά μόνο στο τμήμα που αφορά στην καταβολή των τόκων και όχι στην καταβολή του κεφαλαίου, αυτό έχει ήδη κριθεί από το Πενταμελές Εφετείο. Η ενάγουσα εταιρεία έχει κάθε δικαίωμα να καταφύγει ακόμη και σε δέσμευση λογαριασμών του Δήμου. Στην δεδομένη στιγμή θα πρέπει να κατατεθεί η αίτηση αναίρεσης και έως την συζήτηση της υπόθεσης ίσως να επιδιωχθεί και η λύση του συμβιβασμού», τόνισε μεταξύ άλλων.

Previous ArticleNext Article