Ελασσόνα

Στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης η παιδική χορωδία “musicArte” Ελασσόνας

Στη μεγάλη ιστορική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (Σ.Ο.Ν.Ε.) στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε η Παιδική – Νεανική Χορωδία musicArteτου Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 που πραγματοποιήθηκε στη σκηνή του κατάμεστου συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης».

Το σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός συνδιοργάνωσε ο φιλανθρωπικός σύλλογος «Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και διεξήχθη σε βαρύ κλίμα μετά τα γεγονότα του πρόσφατου τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών καθώς η αναβολή του δεν ήταν δυνατή λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων.

Η ανανεωμένη 45μελής Παιδική – Νεανική Χορωδία “musicArte” υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του μαέστρου Κωνσταντίνου Μάτη συμμετείχε επί σκηνής στο τεράστιο μουσικό σύνολο αποτελούμενο από περισσότερους από χίλιους (1000) χορωδούς, μέλη μικτών, νεανικών και παιδικών χορωδιών, φωνητικών συνόλων και χορωδιών μουσικών σχολείων, μέλη φιλαρμονικών ορχηστρών, νέων μουσικών εκτελεστών και τραγουδιστών από την Ελλάδα  και την Κύπρο.

Επίσης με τους νέους τραγουδιστές συνέπραξαν ο σπουδαίος ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας, ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος και 10χρονος βραβευμένος πιανίστας και συνθέτης Στέλιος Κερασίδης ερμηνεύοντας υπέροχα διαχρονικά τραγούδια Ελλήνων μουσικοσυνθετών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της ΣΟΝΕ Ευάγγελου Αραμπατζή.

Previous ArticleNext Article