Ελασσόνα

Στο Σαραντάπορο ο Χρήστος Κέλλας

«Η συμμετοχή των νέων στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των συλλόγων της περιφέρειας μάς δίνει ιδιαίτερη χαρά και μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Η νεολαία τιμά την παράδοση και την εμπλουτίζει αφήνοντας από γενιά σε γενιά το ξεχωριστό αποτύπωμά της στην ιστορία του τόπου μας.»

Τα παραπάνω σημείωσε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, χαιρετίζοντας το ετήσιο αντάμωμα των Σαραντοποριτών, που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Απανταχού Σαρανταποριτών και ο εκπολιτιστικός επιμορφωτικός Σύλλογος Σαρανταπόρου, στην κατάμεστη πλατεία του χωριού, προσθέτοντας:

«Το Σαραντάπορο έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της πατρίδας μας, καθότι εδώ επιτεύχθηκε πριν από 110 χρόνια η μεγάλη νίκη του ελληνικού στρατού, η οποία άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Εδώ χτύπησε δυνατά η “καρδιά” της εθνικής αντίστασης την περίοδο της γερμανικής κατοχής, όπου οι γενναίοι κάτοικοι του Σαρανταπόρου θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της χώρας μας.

Είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας και την ιστορία του τόπου μας, την οποία οι δύο σύλλογοι του Σαρανταπόρου τιμούν επάξια συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάδειξη της Επαρχίας Ελασσόνας και του Νομού Λάρισας.

Θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Κοινότητας, Γιάννη Βαΐτση, στον πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Σαραντοποριτών, Φώτη Καραγκόκο, στην πρόεδρο του εκπολιτιστικού επιμορφωτικού Συλλόγου Σαρανταπόρου, Ιφιγένεια Γεωργάκη, και σε όλους τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Εύχομαι, από βάθους καρδιάς, να είμαστε κάθε χρόνο εδώ και να μην ξαναζήσουμε ποτέ υπό το καθεστώς των περιορισμών, που μας επιβλήθηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας.

Να είστε όλες και όλοι καλά!

Καλή Παναγιά!».

 

Previous ArticleNext Article