Ελασσόνα

Στο πρόγραμμα δακοκτονίας ο Δήμος Ελασσόνας

Τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Λάρισας κ. Παναγιώτη Καλφούντζο και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου κ. Δημήτριο Σταυρίδη υποδέχτηκε στο δημαρχείο Ελασσόνας ο δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας, για να συζητήσουν τις ζημίες που υπέστησαν ελαιοπαραγωγοί από το δάκο της ελιάς.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους Προϊσταμένους της Περιφέρειας για το ενδιαφέρον τους και τους ενημέρωσε ότι ο Δήμος Ελασσόνας θα καταθέσει αίτημα για την ένταξη των ελαιοπαραγωγών στο πρόγραμμα της δακοκτονίας, ώστε να λάβουν τις αντίστοιχες αποζημιώσεις.

Σε δήλωσή του ο κ. Γάτσας τόνισε: «Ο Δήμος Ελασσόνας εντάσσεται πρώτη φορά στο πρόγραμμα δακοκτονίας, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των ελαιοπαραγωγών, οι οποίοι έχουν υποστεί κατ’ επανάληψη μεγάλες ζημίες. Μετά από ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών, διαπιστώθηκε η προσβολή του ελαιοκάρπου από τον δάκο και έτσι πρέπει να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί του δήμου μας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας Ελασσόνας κ. Ν. Μηνάς, ο Αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Ι. Δραγατσίκης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου κ. Ευ. Παληκαρά.

Previous ArticleNext Article