Λάρισα

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα, βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων συμπολιτών μας, παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και με εθελοντικές ομάδες και συλλογικότητες (Κοινωνική Κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος” κ.α.), σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των ολέθριων συνεπειών της πλημμύρας που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας. Συμμετείχε σε μια αλυσίδα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας που βρέθηκαν σε απόγνωση εξαιτίας των ανυπολόγιστων καταστροφών.

Η Κινητή Μονάδα, δίνοντας προτεραιότητα στους πλημμυροπαθείς, επισκέφθηκε τις συνοικίες Αγίου Θωμά, Φιλιππούπολης και Γιάννουλης Λάρισας, τα χωριά Ιτέα, Μαραθέα, Μεταμόρφωση, Παλαμά και Βλοχό Καρδίτσας καθώς και Βαλομάνδρι και Κεραμίδι Τρικάλων, όπου παρέδωσε προϊόντα πρώτης ανάγκης (νερό, τρόφιμα και είδη καθαρισμού).

Παρά τις δυσχερείς συνθήκες, η Κινητή Μονάδα συνέχισε τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας, με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της εξάρτησης, την άρση των προκαταλήψεων και του στίγματος απέναντι στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαρτήσεων από νόμιμες και παράνομες ουσίες και συμπεριφορές.

Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας συνέχισε τις δράσεις του και στον Βόλο, όταν το επέτρεψαν οι συνθήκες, παρέχοντας επισιτιστικά είδη σε εξαρτημένους χρήστες με σκοπό την κινητοποίησή τους και τη μείωση της βλάβης καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης.

Στην Καρδίτσα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Κοινωνική Λειτουργό του Κοινωνικού Φαρμακείου κα Ιωάννα Αγγέλου, όπου συζητήθηκε ο σχεδιασμός νέων δράσεων στην περιοχή, ενώ συνεχίστηκαν οι συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένα άτομα με σκοπό την ενημέρωση και κινητοποίησή τους.

Ανάλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και στον Δήμο Τεμπών με την Προϊσταμένη Κοινωνική Λειτουργό του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας, κα Πανωραία Τσικλητάρη και την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας, κα Παναγιώτα Κούρτη, σχετικά με την παρέμβαση της Κινητής Μονάδας στις περιοχές Μακρυχωρίου, Γόννων, Συκουρίου και Πυργετού.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κύπρου 103, Τ.Κ.: 41222, Λάρισα

Τηλ.: 2410 555053 & 2410 253936

E-mail: kmlarissa@kethea-exodos.gr

Previous ArticleNext Article