Λάρισα

Στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Γόννων έργα από ντόπιους ερασιτέχνες ζωγράφους

Στην αίθουσα του παλιού δημοτικού σχολείου στους Γόννους του Δήμου Τεμπών, φιλοξενείται η ιδιαίτερη καλλιτεχνική έκθεση από ερασιτέχνες ζωγράφους των Γόννων.

Η έκθεση φιλοξενεί φιλόδοξα έργα των πολιτών των Γόννων, οι οποίοι με αγάπη και μεράκι για την τέχνη και τη ζωγραφική, δημιούργησαν τη συγκεκριμένη έκθεση.

Αφιερωμένη από τους κατοίκους των Γόννων στους κατοίκους όλης της περιοχής του Δήμου Τεμπών, αλλά και του Νομού Λάρισας, τα έργα παρουσιάζουν τον καθημερινό βίο των ανθώπων των Γόννων, το σύμβολο του τόπου-την ελιά και το μάζεμά της, διάφορες γυναικείες μορφές, καθημερινά τοπία και τοπικά προιόντα και γλυκά.

Την επιμέλεια της έκθεσης είχε ο κ. Βασίλειος Καραβιδές, Πρόεδρος του Μορφωτικού μας Συλλόγου – Λαογραφικού Μουσείου Γόννων και ο ίδιος εξαιρετικός ζωγράφος, αλλά και λάτρης της τέχνης, συμμετέχει με έργα του στην έκθεση.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 26 Δεκεμβρίου 2022 και λειτουργεί μέχρι σήμερα, έχοντας την τιμή πολλών επισκέψεων από μαθητές των σχολείων των Γόννων, της περιοχής του Δήμου Τεμπών και της Λάρισας.

Τα έργα δημιουργήθηκαν με διαφορετικού τύπου τεχνικών ζωγραφικής.

Την έκθεση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο οποίος ξεναγήθηκε από τον κ. Καραβιδέ και θαύμασε τα αξιόλογα έργα των καλλιτεχνών παρέα με τους μικρούς μαθητές του δημοτικού σχολείου Γόννων.

Όπως ο ίδιος ανέφερε: “Είναι μία έκθεση, η οποία έρχεται μετά την καραντίνα και την κορύφωση της πανδημίας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και σε δύσκολες εποχές, οι άνθρωποι δε σταματούν να δημιουργούν και να πορεύονται προς την αισιοδοξία, τη δημιουργία και την αγάπη.

Είναι θαυμαστό και άξιο λόγου ότι η περιοχή των Γόννων βρίθει από καλλιτέχνες και δημιουργούς, οι οποίοι αδιάκοπα έχουν πάντα να παρουσιάσουν κάτι όμορφο και πρωτοπόρο, καθώς αρκετοί είναι αυτοδίδακτοι καλλιτέχνες με πλούσιο ταλέντο.

Είχα την ευκαιρία να θαυμάσω έργα που απεικονίζουν αρκετές προσωπογραφίες, διάφορα τοπία, τη φύση, και να παρατηρήσω την καθημερινή ζωή των κατοίκων των Γόννων προηγούμενων χρόνων και την παράδοση της περιοχής.

Η συγκεκριμένη έκθεση δεν υστερεί σε τίποτα από άλλες εκθέσεις και προσδίδει έντονα πολιτιστικό χαρακτήρα στο Δήμο μας. Τους συγχαίρουμε που μας έδωσαν τη δυνατότητα να τα θαυμάσουμε και τους προτρέπουμε να συνεχίσουν, ώστε να μας προσφέρουν ακόμη περισσότερα και στο μέλλον”.

Previous ArticleNext Article