Λάρισα

Στο νομοσχέδιο για τις Δημόσιες Μεταφορές Κέλλας: Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα! «Ναι» από Καραμανλή στην πρόταση Κέλλα για διαφημίσεις στα λεωφορεία

«Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι συγκοινωνιακοί φορείς τοποθετούν και συντηρούν με δικά τους έξοδα στέγαστρα και στάσεις για διαφημιστικούς σκοπούς, καταβάλλοντας ανταποδοτικό τέλος, ύψους 2% επί των εσόδων τους υπέρ των δήμων. Δεν προβλέπεται, όμως, τι θα γίνει με τη διαφημιστική εκμετάλλευση των ίδιων των λεωφορείων.

Γι’ αυτό, προτείνω να προστεθεί και η δυνατότητα διαφημιστικής εκμετάλλευσης των λεωφορείων, με την αντίστοιχη υποχρέωση ανταπόδοσης προς τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από το βήμα της Ολομέλειας, κατά την ομιλία του, στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες αστικές και υπεραστικές μεταφορές, προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Καραμανλής, κάνοντας δεκτή την πρόταση του κ. Κέλλα για την ανάρτηση διαφημίσεων στα λεωφορεία, προχώρησε σε νομοτεχνική βελτίωση προσθέτοντας στο νομοσχέδιο διάταξη, η οποία προβλέπει ότι, «στις εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες (ολικά ή μερικά) των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, επιτρέπεται η αναγραφή ή ανάρτηση διαφημίσεων».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, προωθώντας το σύνολο των αιτημάτων του κλάδου των επαγγελματιών των ΚΤΕΛ, ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών, κατά την έκδοση των προκηρύξεων, να δίδεται ιδιαίτερο βάρος στις προϋποθέσεις συμμετοχής σε διαγωνισμούς, με γνώμονα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ήδη δραστηριοποιούμενων στις δημόσιες μεταφορές, σημειώνοντας:

«Κατά τη διενέργεια διαγωνισμών, ορίζεται η  παροχή εγγυήσεων σχετικά με τον απαιτούμενο αριθμό οχημάτων, την ικανότητα και εμπειρία του προσωπικού τους, την οργάνωση συστημάτων τηλεματικής και έκδοσης εισιτηρίων. Από την άλλη πλευρά, είναι κατανοητή και εύλογη η αγωνία των ήδη εργαζομένων στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι, όλα αυτά τα χρόνια, προσφέρουν εξαιρετικές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στις μεταφορές. Πρόκειται για 1200 λεωφορεία στις αστικές και 5000 στις υπεραστικές συγκοινωνίες.

Ως βουλευτής επαρχίας και εσείς, κύριε υπουργέ, συμμερίζεστε την αγωνία αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους. Θα πρέπει, σεβόμενοι το ευρωπαϊκό δίκαιο αλλά και προασπιζόμενοι την επιβίωσή τους στην αγορά, να δείτε το συγκεκριμένο ζήτημα με ιδιαίτερη προσοχή».

Ο Χρήστος Κέλλας επισήμανε, ακόμη, πως η συμπερίληψη των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) στον σχεδιασμό των δρομολογίων θα συμβάλλει στη βιωσιμότητα και την ασφάλεια των μεταφορών, επισημαίνοντας;

«Όπως έχουμε εισηγηθεί και μέσω της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, η συνεκτίμηση των ΣΒΑΚ στον καθορισμό των γεωγραφικών περιοχών και των μεταφορικών δικτύων πρόκειται να βελτιώσει συνολικά τους όρους χρήσης της οδού από όλους τους χρήστες, προς όφελος όλης της κοινωνίας».

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κλείνοντας την ομιλία του, σημείωσε πως «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, αλλά και όλη η επαρχία», καταλήγοντας πως, μέσω του νέου πλαισίου για τις δημόσιες μεταφορές, προάγεται με πιο ολοκληρωμένο τρόπο η διασύνδεση των πόλεων της περιφέρειας με τις κωμοπόλεις και τα χωριά.

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/M93tn9hB6q4

 

Previous ArticleNext Article