Ελασσόνα

Στο Λιβάδι ο Θανάσης Παιδής: Άσβεστο παράδειγμα πατριωτισμού ο Γεωργάκης Ολύμπιος

Στο Λιβάδι Ελασσόνας βρέθηκε ο Θανάσης Παιδής, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Γεωργάκη Ολύμπιο. Για μία ακόμη χρονιά οι κάτοικοι, μαζί με τις Αρχές της περιοχής, τίμησαν αυτήν την ηρωική μορφή των Αγώνων του Γένους.

Ο Θανάσης Παιδής, καθώς διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τους συμπολίτες που διαμένουν στη δυναμική ορεινή κοινότητα, βρίσκεται σταθερά κοντά τους στις εκδηλώσεις οι οποίες αποτελούν πηγή διαχρονικών μηνυμάτων. Αρχικά παρέστη στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του ήρωα Γεωργάκη Ολύμπιου. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος Χαρίτων.

Κατά την παρουσία του στο Λιβάδι ο Θανάσης Παιδής συνομίλησε με τους κατοίκους του χωριού για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής αναφέρει τα εξής:

«Καθήκον ιερό μας έφερε στο Λιβάδι, τη γενέτειρα του μεγάλου ήρωα των Αγώνων του Έθνους για Λευτεριά, του Γεωργάκη Ολύμπιου.

Η πορεία του αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον ασυμβίβαστο πατριωτισμό του, το ασίγαστο πάθος για τα εθνικά δίκαια και την ανεξάντλητη αγωνιστικότητα μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του.

Η μνήμη του Γεωργάκη Ολύμπιου παραμένει άσβεστη και το παράδειγμά του οφείλει να μας καθοδηγεί στις σύνθετες ημέρες που διανύουμε.

Οι κάτοικοι, με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μνήμης, απέδειξαν πως ξέρουν να τιμούν το Άξιο Τέκνο του Λιβαδίου.

Εμείς δηλώνουμε πως θα είμαστε πάντα κοντά τους, όπως και σε όλους του κατοίκους των χωριών, στηρίζοντας έμπρακτα την επιλογή να παραμείνουν στις εστίες τους.

Παράλληλα, τονίζουμε ότι το ιστορικό αποτύπωμα του Γεωργάκη Ολύμπιου θα πρέπει να αναδεικνύεται συνεχώς και παντού, καθώς οι Έλληνες δεν ξεχνάμε τις ρίζες μας, ούτε και τους ήρωές μας. Έτσι πορευόμαστε στις καλές ημέρες, αλλά και μέσα στις θύελλες, δίνοντας ηχηρή απάντηση σε όποιον επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

 

Previous ArticleNext Article