Ελασσόνα

Στο Λιβάδι Ελασσόνας ο Χρήστος Καπετάνος: «Δεν πρέπει κανείς να αγνοεί την περιοχή σας»

Εντυπωσιασμένος από τη φιλοξενία και τη ζεστή υποδοχή των κατοίκων του Λιβαδίου Ελασσόνας αλλά και από την ομορφιά της ορεινής περιοχής, έμεινε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας, Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Καπετάνος.

Ο Λαρισαίος πολιτικός πραγματοποίησε επίσκεψη στο ορεινό χωριό του δήμου Ελασσόνας και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Ευάγγελο Σιάτρα, τον αντιπρόεδρο, Κωνσταντίνο Ψαλίδα, στο πρώην Δημαρχείο, καθώς και τον πρώην δήμαρχο Λιβαδίου Γιάννη Γκούμα, με τους οποίους συζήτησε θέματα που απασχολούν την περιοχή και τους κατοίκους της.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν στον κ. Καπετάνο ότι το μείζον πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα των κατοίκων και ειδικά των κτηνοτρόφων και των αγροτών κατά τη μετάβασή τους στις κτηνοτροφικές μονάδες και τα χωράφια τους αντίστοιχα, είναι το ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας και της συντήρησης του αγροτικού οδικού δικτύου.

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Καπετάνος ξεναγήθηκε στην περιοχή και επισκέφθηκε το Γυναικείο Συνεταιρισμό Λιβαδίου «ο Σοφράς», όπου είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τις κυρίες που τον απαρτίζουν, από τις οποίες προμηθεύτηκε τοπικά προϊόντα.

Τέλος, είχε διαδοχικές συναντήσεις με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να συζητήσει για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το Λιβάδι Ελασσόνας, μία περιοχή που σφύζει από ζωή, στην οποία διαβιούν δραστήριοι άνθρωποι, και πολλοί νέοι σε ηλικία. Στο Λιβάδι, κεφαλοχώρι με περισσότερους από 2.000 κατοίκους, οι μόνιμοι κάτοικοι δραστηριοποιούντα κατά κύριο λόγο στον κτηνοτροφικό και τον αγροτικό τομέα. Χρέος όλων μας είναι να τους στηρίξουμε, καθώς παρέμειναν και στήριξαν τον τόπο τους.

Αν και το Λιβάδι είναι από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νομού μας, δεν θα πρέπει να αγνοείται ούτε η περιοχή ούτε οι κάτοικοί της. Επιβάλλεται η Πολιτεία και οι τοπικοί φορείς να ενσκήψουν στην περιοχή και τα θέματα της καθημερινότητας που ταλανίζουν τους κατοίκους της, στηρίζοντάς τους στην πράξη. Προς αυτή την κατεύθυνση, από την πλευρά μου, διαβεβαιώνω τους κατοίκους ότι όλα τους τα προβλήματα και τα αιτήματα θα διαβιβάζονται άμεσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Παράλληλα, οφείλω να αναφερθώ και στην απαράμιλλη ομορφιά του τόπου, ο οποίος μπορεί εύκολα να συνιστά πόλο έλξης , στο πλαίσιο του χειμερινού τουρισμού, το οποίο θα συνέβαλλε αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.» τόνισε, με το πέρας της επίσκεψης, ο Χρήστος Καπετάνος.

Previous ArticleNext Article