Ελασσόνα

Στο κόκπιτ των μαχητικών ο Μητσοτάκης: Τι του έκανε δώρο ο Ελασσονίτης Γεώργιος Μπλιούμης (φωτο)

Στην Ελλάδα προσγειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (19/01) τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale που απέκτησε η Πολεμική Αεροπορία.

Στην Τανάγρα, το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.

Kατά την παρουσία του στην 114 Πτέρυγα Μάχης ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους πιλότους, είχε σύντομο διάλογο με τον αρχηγό της μοίρας των Rafale, ενώ είδε από κοντά και το κόκπιτ των νέων μαχητικών αεροσκαφών. Μάλιστα, ως ενθύμιο του χάρισαν μια μινιατούρα Rafale και συγκεκριμένα από τα χέρια του Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχου, Ελασσονίτη Γεώργιου Μπλιούμη.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) υπογράφτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο – συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου 2021 – από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλου και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. Η απόκτησή τους τους θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν.

Πηγή: topontiki.gr

Previous ArticleNext Article