Λάρισα

Στο Δημαρχείο Τεμπών μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του δημοτικού σχολείου Γόννων

Νέο έτος, νέοι στόχοι για τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του δημοτικού σχολείου Γόννων. Έτσι μία αλλιώτικη εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου στο Δήμαρχείο Τεμπών στην έδρα του Δήμου στο Μακρυχώρι, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους κα. Χριστίνα Μόκα και κ. Γιώργο Αλεξανδρή, με αφορμή το μάθημα Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, στο μέρος που αφορά τους Δήμους.

Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά στο γραφείο του και μοιράστηκε μαζί τους τις σκέψεις, τις ιδέες, τους προβληματισμούς αλλά και τα όνειρά τους για το μέλλον το δικό τους και του Δήμου Τεμπών.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα μιας πρώτης εικόνας για την οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών και τις υποχρεώσεις του κ. Δημάρχου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις υποχρεώσεις του και τις ασχολίες του, ενώ ήρθαν αρκετά διαβασμένοι καταθέτοντας τους προβληματισμούς τους και έθεσαν ερωτήματα σχετικά με θέματα καθημερινότητας. Ακόμη, εξέφρασαν τις το ενδιαφέρον τους για τα έργα υποδομής του Δήμου Τεμπών και εξέφρασαν προβληματισμούς και προτάσεις για το τί επιθυμούν να γίνει στο Δήμο Τεμπών.

Οι μαθητές έθεσαν με άνεση λόγου στον Δήμαρχο τα αιτήματά τους και συμμετείχαν με ζωηρό ενδιαφέρον στη συζήτηση για την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημοκρατία, τη διατήρηση της καθαριότητας κ.ά., συμφωνώντας στην ανάγκη συμβολής του κάθε πολίτη στην καθαριότητα του τόπου του.

Ακόμη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Αντιδήμαρχο  Οικονομικών της Δ.Ε. Γόννων  κ. Βασίλειο Σίμο και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Νικόλαο Μητσογιάννη, οι οποίοι τους ξενάγησαν στην αίθουσα Αντιδημάρχων και σε όλα τα τμήματα του Δημαρχείου Μακρυχωρίου. Εκεί αντάλλαξαν απόψεις μεταξύ τους και ενημερώθηκαν από τους ίδιους προσωπικά για τις αρμοδιότητές τους.

Οι μικροί μαθητές, επίσης κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους και έθεσαν ερωτήματα σε θέματα καθημερινότητας και ότι αφορά τους  διαθέσιμους χώρους παιχνιδιού.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την Αίθουσα Αντλιοστασίου, όπου πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Τεμπών σχετικά με τον ρόλο του δημοτικού συμβουλίου και τις αρμοδιότητές του. Εκεί, ζητήθηκε από τους μαθητές να αναλάβουν ρόλο δημοτικών συμβούλων και να θέσουν ένα θέμα προς συζήτηση και να πάρουν μια γεύση το πως πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβούλιων.

Ο Δήμαρχος απάντησε πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί, στα πλαίσια του εφικτού, ώστε να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την καθημερινή ζωή των πολιτών και είναι πάντοτε κοντά στα παιδιά και στις ανάγκες τους με έργα ουσίας και έργα υποδομών.

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τους καθώς και τους μαθητές για τα ευφυή ερωτήματά τους, το ενδιαφέρον για τον τόπο τους και για την ευπρεπή παρουσία τους στο δημαρχείο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με κεράσματα που πρόσφερε ο Δήμαρχος σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Previous ArticleNext Article