Λάρισα

Στο Δημαρχείο Τεμπών αντιπροσωπεία μαθητών από την Πολωνία στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Αυτή την εβδομάδα αντιπροσωπεία μαθητών από τις πόλεις Πίλα και Μαιάβα της Πολωνίας και συγκεκριμένα από επαγγελματικά λύκεια επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τεμπών και ξεναγήθηκαν στους χώρους του για να αποκτήσουν μία πρώτη εικόνα για την προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Οι μαθητές ειδικεύονται σε τομείς όπως γραφιστική και διαφήμιση και επισκέφθηκαν το Δημαρχείο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Plus.

Στη συνέχεια, οι μαθητές συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη, ο οποίος τους καλωσόρισε στο Δημαρχείο και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους. Κατόπιν, τους ενημέρωσε για τις υπηρεσίες του Δήμου και για τις αναπτυξιακές τουριστικές προβολές που λαμβάνουν χώρα σε όλο το εύρος του Δήμου Τεμπών. Ακόμη, οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο για τα αξιοθέατα, τα μουσεία, τα επισκέψιμα οινοποιεία, τα 77 χιλιόμετρα μονοπάτια του Δήμου Τεμπών, τα γραφικά και παραδοσιακά χωριά την Αιγάνη, τα Αμπελάκια, την Κρανιά, την Ραψάνη και τη Σπηλιά. Επιπρόσθετα, ενημερώθηκαν για τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και θρησκευτικούς προορισμούς, όπως το Αρχοντικό Σβαρτς, το Χάνι της Κοκώνας, ο αρχαιολογικός οικισμός στο Μακρυχώρι, το προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη, το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη Ραψάνη, ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στα Αμπελάκια κ.α.

Επίσης, για τους χώρους αναψυχής και χώρους γεωλογικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η ορεινή και καταπράσινη Καλλιπεύκη, πνιγμένη στο πράσινο, η μπάρα στο Συκούριο, τα φράγματα στο Λιβαδότοπο Πουρναρίου και το χάλκωμα στα Αμπελάκια, καθώς και για την επερχόμενη κατασκευή από την Περιφέρεια Θεσσαλίας του λιφτ στον Κίσσαβο.

Τέλος, ο Δήμαρχος Τεμπών πρόσφερε στους μαθητές παραδοσιακά τοπικά κεράσματα και γλυκίσματα.

 

Previous ArticleNext Article