Αθλητισμός

Στο 89′ από τα 11 μέτρα “λύγισε” ο Οικονόμος Τσαριτσάνης

Μία αμφισβητούμενη διαιτητική απόφαση στο 89′ ήταν αυτή που έκρινε την τύχη του αγώνα στο γήπεδο Φήκης ανάμεσα στην τοπική ομάδα (περυσινή πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Τρικάλων) και τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, ο οποίος έτσι υποχρεώθηκε να επιστρέψει χωρίς βαθμολογική συγκομιδή στην βάση του.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν έξαλλα αυτό το 1-0, καθώς αποτελεί την πρώτη τους νίκη σε επίπεδο Γ’ Εθνικής αλλά και γενικά σε οποιοδήποτε εθνικό πρωτάθλημα, κατά την 49χρονη ιστορία τους.

Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε ιδιαίτερες ποιοτικές δάφνες και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι θεατές πρέπει να έπληξαν από την έλλειψη φάσεων. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν τον ρυθμό τους και στο 57′ σουτ του Χατζή από το ύψος της μεγάλης περιοχής εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας Ντάσκας.

Στο 61′ από ενέργεια του Μουλτσιά, ο Λαβαντσιώτης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ντάσκα που με αυτοθυσία έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 80′ μετά από φάουλ του Κοντοθανάση η κεφαλιά του Μουλτσιά έφυγε ελάχιστα έξω από τα δοκάρια.

Όλα έδειχναν ότι η “λευκή” ισοπαλία θα επισφράγιζε οριστικά τις προσπάθειες των δύο ομάδων, αλλά στο 89′ ο Ιωάννου διεκδίκησε την μπάλα από τον Νούσια και βρέθηκε στο έδαφος, με τον διαιτητή να αμφιταλαντεύεται χαρακτηριστικά (αρκετοί πίστεψαν ότι σκόπευε να “κιτρινίσει” τον επιθετικό των γηπεδούχων για “θέατρο”) και τελικά να καταλογίζει πέναλτι, υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των Τσαριτσανιωτών.

Από τα 11 μέτρα ο γνωστός στο λαρισαϊκό φίλαθλο κοινό από την θητεία του σε Απόλλωνα Λάρισας, Τύρναβο 2005 και ΑΣ Πυργετού Πέτρος Διβανές ευστόχησε, χαρίζοντας το “τρίποντο” στην ομάδα του.

Πέρα από την επίμαχη αυτή φάση, ο Καρδιτσιώτης διαιτητής Στέργιος Γκουντέλας ελέγχεται και για το 67′, οπότε ο Ιωάννου (πριν κερδίσει το πέναλτι που έκρινε τον αγώνα…) βιαιοπράγησε κατά του Γκατζιούρα και αντί να τον αποβάλει, περιορίστηκε σε κίτρινη κάρτα, την οποία αντίκρυσαν επίσης οι Γκαντιάς (53′) – Ξαγαράς (64′) των γηπεδούχων και ο Μπουμπουνάρας (65′) των φιλοξενουμένων. Ορθές ήταν οι υποδείξεις των βοηθών Ελευθέριου Βογιατζή – Απόστολου Καλογριανίτη.

ΠΟ ΦΗΚΗΣ (Δημήτρης Ρούσσας): Ντάσκας, Γιαννούλας, Γκαντιάς (90’+3′ Τσαγαλάς), Κατσαντώνης, Αθ.Σκρέκας, Καλαμαράς, Ξαγαράς, Μπέτσας (83′ Νικλητσιώτης), Ιωάννου, Διβανές, Μαντζώρος (71′ Δρόσος).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Νίκος Φώλλας): Nούσιας, Ντούφας (46′ Χατζής), Μπουμπουνάρας, Ζαφειρίου, Γκατζιούρας, Πάτσης, Ντάλλας, Μιφτάρι, Λαβαντσιώτης, Κοντοθανάσης (81′ Ποτός), Χ.Γ.Μουλτσιάς.

Πηγή: athleticlarissa.gr

Previous ArticleNext Article