Ελασσόνα

Στο 1ο Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής ο Γιάννης Καριπίδης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής στη Λάρισα.

 Η Επείγουσα Ιατρική ασχολείται με τα Τμήματα Υποδοχής Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων αλλά και με το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) για άσκηση εξειδικευμένων επειγουσών ιατρικών πράξεων στον ίδιο τον τόπο του συμβάντος και κατά την μεταφορά του πάσχοντα.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ως παρακαταθήκη στο ΕΣΥ μια σημαντική μεταρρύθμιση στο πεδίο της διαχείρισης των επειγόντων περιστατικών, με την ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ της διετούς εξειδίκευσης στην Επείγουσα Ιατρική και τη στοχευμένη ενίσχυση των ΤΕΠ με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς.
Στις 23/4/2019 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (αριθ. φ. 1404) η υπουργική απόφαση για την «Εκπαίδευση στην ιατρική εξειδίκευση της επείγουσας ιατρικής. Ταυτόχρονα, προκηρύχθηκαν τετρακόσιες εξήντα πέντε (465) οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ. για τη βελτίωση της στελέχωσης και λειτουργίας των αυτοτελών ΤΕΠ στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε αντίθεση όμως με τη διεθνή τάση αναβάθμισης των υπηρεσιών Επείγουσας Ιατρικής, η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Υγείας έκτοτε κάνουν ό,τι μπορούν για να τις αποδυναμώσουν.

Η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ με όρους ποιοτικής και αποτελεσματικής φροντίδας αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί την αιχμή του δόρατος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Γιάννης Καριπίδης
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Previous ArticleNext Article