Ελλάδα

Στις 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι

Η κυρία Κεραμέως έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και την προετοιμασία που έχει γίνει για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και σημείωσε ότι αν χρειασθεί θα ληφθούν αυστηρότερα μέτρα ή πιο ελαστικά.

Οι μαθητές θα κάνουν διαφορετικά διαλείμματα, δεν θα γίνονται εκδρομές, ενώ οι επισκέψεις π.χ. σε μουσεία θα γίνονται ανά τμήμα. Προβλεπονται συστηματικοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις, κάθε μαθητής δημοτικού θα έχει δωρεάν ένα ατομικό παγούρι (δωρεά του Ιδρύματος Λασκαρίδη). Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, από την υποχρεωτικ΄χρήση της μάσκας εξαιρούνται παιδιά με ειδικά προβλήματα υγείας- στα ειδικά σχολεία μάσκες θα χρησιμοποιούνται εφόσον είναι εφικτό. Οι απουσίες εφόσον ο μαθητής ή κάποιος στο περιβάλλον του νοσεί από κορωνοϊό δεν θα προσμετρώνται.

Σε περίπτωση κρούσματος θα κλείνει η τάξη και θα ακολουθείται το πρωτοκόλο ενώ τα μαθήματα θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση.
Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πιο νωρίς απλοποίηση διαδικασιών ώστε οι εκπαιδευτικοί να αναλαμβάνουν υπηρεσία εντός σχολείου, η παράδοση βιβλίων στην ν ώρα τους, 4500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή και νέους προσωρινούς πίνακες- βάση για τους 10.000 διορισμούς που βαίνουν προς ολοκλήρωση.

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται:

Χρήση μάσκας υποχρεωτικής σε όλους τους εσωτερικούς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.
Εμφαση στην ενεδειγμένη χρήση μάσκας
Δωρεάν χρήση μάσκας και στα δημόσια και στα ιδωτικά σχολεία
Οδηγιες σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Αντισηπτικά και σχολαστικοί καθαρισμοί
Δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ΕΟΔΥ
Διαφορετικά διαλλείματα
Προσαρμοσμένη λειτουργία κυ΄λικείων
Μαθητικοί διαγωνισμοί με χρήση μάσκας όχι εκδρομές και συνέδρια
Όχι σχολικά πρωταθλήματα
Εργαστήρια σταθερες ομα΄δες εργασίας
Ενίσυχηση ολοήμερου σχολείου με στόχο την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού
Αν νοσεί ο μαθητής δεν θα προσμετράται η απουσία ή αν ο εκπαιδευτικός ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου θα κάνει εξ αποστάσεως μαθήματα.

Previous ArticleNext Article