Ελασσόνα

Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές – Δεν θα γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 του μήνα για τα Επαγγελματικά ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η Νίκη Κεραμέως.

Όπως είχε προαναγγελθεί, η υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε πως φέτος, μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Αυτό γίνεται, όπως εξήγησε, για δύο λόγους. «Πρώτον, γιατί αφουγκραζόμαστε τη γενικευμένη πίεση της φετινής χρονιάς και δεύτερον για να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης εμβάθυνση της ύλης».

Συμπλήρωσε ότι το ΙΕΚ έχει ήδη στείλει προς τα σχολεία οδηγίες σχετικά με την κάλυψη της ύλης στο πλαίσιο αυτής της ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς και οδηγίες για την ψυχοκοινωνική προσαρμογή των μαθητών στις παρούσες συνθήκες κατά την επιστροφή τους στη δια ζώσης διδασκαλία.

Ο βαθμός ετήσιας απόδοσης κάθε μαθητή θα προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμών α’ και β’ τετραμήνου.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε παρατείνεται η σχολική χρονιά για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία έως τις 25 Ιουνίου και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως τις 11 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια θα ανοίξουν στις 10 Μαΐου.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας ανακοινώθηκε τη δυνατότητα έναρξης των κατακτηρίων εξετάσεων για πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές μετά τις 20 Μαΐου, λέγοντας πως σύντομα θα υπάρξει και αναλυτική ενημέρωση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς είπε πως έχουν εμβολιαστεί 9.500 εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των αδιάθετων εμβολίων, ενώ αναφορικά με τα self-test σημείωσε ότι έχουν βγει θετικά 1.753 self tests από μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

Πηγή: kathimerini.gr

Previous ArticleNext Article