Ελασσόνα

Στην Κιβωτό του Κόσμου η χορωδία “musicArte”Ελασσόνας για την ενίσχυση του έργου της στην Καλαμάτα

Στηνπρωτεύουσα της Μεσσηνίας την Καλαμάτα ταξίδεψε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Μικτή Χορωδία“musicArte”του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας μετά από πρόσκληση του μαέστρου Κωνσταντίνου Κτενά όπου και έλαβε μέρος στο φεστιβάλ χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το Σάββατο 19 Ιουνίου 2022.

Η χορωδιακή συνάντηση διοργανώθηκε από το παράρτημα Καλαμάτας  της«Κιβωτού του Κόσμου»στο πλαίσιο διήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων ενίσχυσης του έργου της Κιβωτού, ενός εθελοντικού μηκερδοσκοπικού οργανισμού ειδικής μέριμνας &προστασίας μητέρας και παιδιού πουεδώ και 25 σχεδόν χρόνια προσφέρουν απλόχερα την αγάπη και αλληλεγγύη τους κυρίως σε μητέρες και απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές και άπορες οικογένειες.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν ηΜικτή χορωδία Δήμου Μεγαρέων, η Διεθνής χορωδία “Allegri” Καλαμάτας, η Πολυφωνική χορωδία «Ηδύφωνον» Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας, η Δημοτική χορωδία Μεγαλόπολης «Πυλάδης», και η  Μικτή χορωδία “musicArte” Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας.

Η μικτή χορωδία “musicArte”της Ελασσόνας παρουσίασε ένα ευχάριστο πρόγραμμα με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών σε τετράφωνη επεξεργασία acapellaκαι συνοδεία πιάνου όπου και ενθουσίασε το φιλόμουσο κοινό κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημά του ως επιβράβευση. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια πιάνου του συλλόγου και μουσικοπαιδαγωγός κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Το χορωδιακό σύνολο της Ελασσόνας κατά την τριήμερη παραμονή του στην Πελοπόννησο είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το σπήλαιο της Κάψιας στον οροπέδιο της Μαντινείας κοντά στην Τρίπολη, ενός από τα δέκα πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας. Να περιηγηθεί και να ξεναγηθεί στην παλιά πόλη και το κάστρο της Καλαμάτας, τις γραφικές και ιστορικές παραλίες στις Κιτριές, Μικρά Μαντινεία και Βέργας στο Μεσσηνιακό κόλπο, όπου οι χορωδοί απόλαυσαν το μπάνιο τους και τα παραδοσιακά τοπικά εδέσματα την. Επίσης είχαν την ευκαιρία να εκκλησιαστούν τον ιστορικό ιερό μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού και να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Κατά την επιστροφή τους επισκέφθηκαν την Πάτρα και τον επιβλητικό Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα όπου βρίσκεται η κάρα και ο σταυρός του Μαρτυρίου του Αγίου.Κατόπιν απόλαυσαν ένα απογευματινό περίπατο και καφέ στο γραφικό Γαλαξίδι και επέστρεψαν στην πόλη της Ελασσόνας αργά το βράδυ της Κυριακής.

 

Previous ArticleNext Article