Λάρισα

Στην ΕΡΤ Κέλλας: Ο εκνευρισμός Ερντογάν δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας Μητσοτάκη

«Η συμπεριφορά του Ερντογάν φανερώνει εκνευρισμό και καταδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας δικαιώματα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και δεν μπαίνουμε στη λογική των προσωπικών αντιπαραθέσεων. Η Άγκυρα δεν έχει σταθερό προσανατολισμό ούτε συντεταγμένη στρατηγική, γι’ αυτό βρίσκεται ταυτόχρονα μέσα κι έξω απ’ το ΝΑΤΟ και, την ίδια στιγμή, που πουλάει όπλα στην Ουκρανία, αγοράζει οπλικά συστήματα απ’ τη Ρωσία.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, αναφορικά με την αντίδραση του Τούρκου προέδρου στο πετυχημένο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχολιάζοντας την επικαιρότητα στην τηλεόραση της ΕΡΤ, στην εκπομπή «Από τις έξι», καλεσμένος των Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά, προσθέτοντας:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προασπίζεται δυναμικά την εθνική μας ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Υπό την ηγεσία του, η χώρα έχει συνάψει ισχυρότατες συμμαχίες με δύο στρατιωτικές υπερδυνάμεις, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, ενισχύοντας την αμυντική θωράκιση της χώρας και αναβαθμίζοντας τη θέση της στην περιφέρειά μας. Επομένως, οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου δεν αποτελούν στοιχείο ισχύος αλλά δείχνουν ότι δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει έναν ηγέτη που προστατεύει με αποφασιστικότητα και στρατηγική την πατρίδα του.

Ο Λαρισαίος πολιτικός σχολίασε, επίσης, τη μηδενιστική στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ενθουσιασμό, που εκδήλωσαν οι Αμερικανοί γερουσιαστές και βουλευτές, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, σημειώνοντας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να υποβαθμίσει το ταξίδι των μελών της ελληνικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ, παρότι τα μέλη του Κογκρέσου χειροκρότησαν θερμά και πολλές φορές τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιόν τους.

Τα αποτελέσματα αυτής της επίσκεψης θα φανούν στην πορεία και η σημασία της δεν μπορεί να μειωθεί όσο κι αν δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αναρωτιέμαι, αν είχε συμβεί το αντίστροφο και μιλούσε ο Τούρκος πρόεδρος στο Κογκρέσο, τι θα έλεγε σε αυτή την περίπτωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης;».

Ο Χρήστος Κέλλας, ερωτηθείς αν θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, τόνισε:

«Από το καλοκαίρι του 2019, που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, έως σήμερα, ακούμε κάθε 3 μήνες ότι επίκεινται εκλογές. Όπως έχει αποδειχθεί, πρόκειται για σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι συνεπής στις δεσμεύσεις του και εφαρμόζει ό,τι υπόσχεται, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ πρόσθεσε, τέλος, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να βιάζεται να γίνουν εκλογές, διότι τα δημοσκοπικά ευρήματα προεξοφλούν την ήττα του, επισημαίνοντας πως, ακόμη κι αν η ΝΔ δεν είναι αυτοδύναμη λόγω της απλής αναλογικής, τα υπόλοιπα κόμματα δεν θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, με αποτέλεσμα οι εκλογές να επαναληφθούν και η κυβερνητική παράταξη να λάβει εκ νέου αυτοδύναμη λαϊκή εντολή.

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/5WJ7IfXYUZU

Previous ArticleNext Article