Ελασσόνα

Στη Βουλή φέρνει τα προβλήματα των σεισμόπληκτων σε Δαμάσι – Μεσοχώρι ο Νίκος Παππάς

«Αγανάκτηση» ήταν η κυρίαρχη λέξη που βρισκόταν στα χείλη των σεισμόπληκτων κατά την επίσκεψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών, Νίκου Παππά, σε Δαμάσι και Μεσοχώρι, με τον κ. Παππά να δεσμεύεται πως θα φέρει το θέμα στη Βουλή.

Οργισμένοι οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών μιλούν για εγκατάλειψη και εμπαιγμό, καθώς δύο χρόνια τώρα δεκάδες από αυτούς παραμένουν σε οικίσκους, ενώ η εικόνα από τα «πληγωμένα» από το πέρασμα του εγκέλαδου σπίτια και καταστήματά τους είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες της LarissaPress ο κ. Παππάς προτίθεται όχι μόνον να φέρει το θέμα στη Βουλή μα και να πιέσει παράλληλα για την αναπροσαρμογή του ποσού που αφορά στο ποσό της αποζημίωσης για τις ανακατασκευές, από τα 800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο που είναι σήμερα στα 1.400 ευρώ τουλάχιστον.

«Ο εμπαιγμός ότι μπορεί να ανακατασκευάσεις μια κατοικία με 800 ευρώ ανά τ.μ., αντί να καταλαγιάζει και να οδηγεί σε αναπροσαρμογή του ποσού της αποζημίωσης, παραμένει», σχολίασε ο κ. Παππάς, που ολοκλήρωσε την περιοδεία του με επισκέψεις σε Τύρναβο, Πηνειάδα και Ζάρκο.

«Κούραση, απογοήτευση, οργή και αγανάκτηση για τις κυβερνητικές πρακτικές και τους απαράδεκτους χειρισμούς ήταν τα όσα εισπράξαμε από τις επαφές μας με τους πληγέντες», μας μετέφερε τοπικό στέλεχος, ενώ τον κ. Παππά συνόδευαν οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά, ο συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Βασίλης Ζωγράφος, ο γραμματέας της ΟΜ Φαλάνης, Θανάσης Καραΐσκος, μέλη της ΟΜ Τυρνάβου και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

larissapress.gr
Previous ArticleNext Article