Ελασσόνα

Στη λαϊκή αγορά και την πόλη της Ελασσόνας ο Θωμάς Παπαλιάγκας

Στη λαϊκή αγορά της Ελασσόνας και στην πόλη βρέθηκε χθες Τετάρτη ο Θωμάς Παπαλιάγκας. “Ελάχιστο κόσμο στη λαϊκή αγορά, παρά το γεγονός ότι είναι φτηνότερα τα προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ. Δεν βγαίνουμε με τίποτα και ερχόμαστε μόνο για να μη χάσουμε τη θέση”, είπε παραγωγός στον Θωμά Παπαλιάγκα. Άλλος παραγωγός ανέφερε ότι “Πουλάμε στη χονδρική στα σούπερ μάρκετ και τη λαχαναγορά με 80 λεπτά και στη λαϊκή δεν τα αγοράζουν με 90 λεπτά. Προτιμούν τα σούπερ μάρκετ κι ας είναι πιο ακριβά. Τι να πούμε;”.

“Το κόστος της ενέργειας, του νερού, των σπόρων, των λιπασμάτων, των μεταφορικών κλπ. δεν επιτρέπουν στους παραγωγούς να επιβιώσουν. Πάμε σε μία αγορά ολιγοπωλιακή με μόνα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Είναι ανάγκη να στηρίξουμε τον παραγωγό, ο οποίος πουλάει και καλύτερα ποιοτικά και φθηνότερα τα προϊόντα του στη λαϊκή αγορά. Η κυβέρνηση οφείλει να καταργήσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης από το αγροτικό πετρέλαιο, γιατί αυτό χρησιμοποιείται για καταναλωτικούς σκοπούς, και να καταβάλλει τα ποσά της υποστήριξης για το κόστος της ενέργειας απ’ ευθείας στους αγρότες και όχι στους μεγάλους της ενέργειας, για να αυξάνουν τα ήδη γιγαντιαία κέρδη τους από τις αυξήσεις των τιμών”, δήλωσε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Συνέχισε με βόλτα στην αγορά της Ελασσόνας και κατέληξε στο γραφείο του στην πόλη, που σύντομα αναμένεται να ανοίξει. “Δεν μπορώ να μην έχω ως βάση μου την περιοχή της Ελασσόνας, από όπου είμαι. Ο καθένας πρέπει να τιμάει τις ρίζες του και να είναι χρήσιμος στον τόπο του”, κατέληξε ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Η βόλτα συνεχίστηκε ως αργά το απόγευμα με ευχές σε εορτάζοντες και εορτάζουσες.

Previous ArticleNext Article