Ελασσόνα

Στη φυλακή 55χρονος για την απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στην Ελασσόνα

Στη φυλακή για ένα τρίμηνο, σε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών, θα οδηγηθεί ένας 55χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στην Ελασσόνα από αστυνομικούς του τοπικού ΑΤ για απόπειρα απάτης σε βάρος μιας ηλικιωμένης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, το πρωί της Πέμπτης(9/11) στην Ελασσόνα, ηλικιωμένη δέχτηκε τηλεφωνική κλήση στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας της από άνδρα, ο οποίος, αφού προφασίστηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο «δήθεν» νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης, της απαίτησε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 75.000 ευρώ σε άλλο άτομο που βρισκόταν έξω από την οικία της.

Η παθούσα θα παρέδιδε το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ σε άτομο που βρισκόταν έξω από την οικία της, ωστόσο μετά την ενημέρωση και την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, εντοπίστηκε ο δράστης και ακινητοποιήθηκε.

Σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, ο 55χρονος -πατέρας δύο παιδιών- με τη βοήθεια διερμηνέα, κατέθεσε πως δεν γνώριζε τι περιείχε η τσάντα που θα έπαιρνε από την ηλικιωμένη. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο, όλα ξεκίνησαν στη χώρα του καθώς έψαχνε για εργασία.

Μέσω διάφορων αγγελιών στο Facebook, κατέληξε να δεχτεί την πρόταση εργασίας από μια «εταιρεία αλουμινίου» που του ζητούσε να πάει σε συγκεκριμένα μέρη της Ελλάδος να παραλάβει κάποια έγγραφα για λογαριασμό της εταιρείας και να τα φέρει πίσω στη Βουλγαρία.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος στην ουσία ομολόγησε και τις άλλες πράξεις απάτης που διέπραξε πριν την Ελασσόνα σε διάφορα μέρη της Βορείου Ελλάδας, τονίζοντας ωστόσο και πάλι πως δεν ήξερε το πραγματικό περιεχόμενο αυτών που έπαιρνε από τα ανυποψίαστα θύματα του. Σε ότι αφορά το μαχαίρι που βρέθηκε πάνω του κατά τη σύλληψη, ανέφερε πως ανήκει στο γιο του.

Η εισαγγελέας της έδρας όμως δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του κατηγορούμενου και στην αγόρευση της πρότεινε την ενοχή του τονίζοντας αρχικά πως αυτού του είδους οι απάτες αποτελούν «μάστιγα» για την περιοχή μας. Στη συνέχεια ανέφερε πως ο κατηγορούμενος είναι μέλος μιας «εγκληματικής ομάδας» η οποία εξαπατά ηλικιωμένους εκμεταλλευόμενη την συναισθηματική τους κατάσταση και το ενδιαφέρον τους προς τα αγαπημένα πρόσωπα. Τόνισε πως χωρίς τη συνδρομή του κατηγορουμένου δεν θα μπορούσε να τελεστεί η πράξη και πρότεινε την ενοχή του χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Το δικαστήριο με τη σειρά του έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, απέρριψε την χορήγηση ελαφρυντικών και επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και τριών μηνών για την απόπειρα απάτης και την οπλοφορία. Μάλιστα αποφάσισε να εκτίσει στη φυλακή τους τρείς από τους συνολικά 27 μήνες μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

larissanet.gr

Previous ArticleNext Article