Λάρισα

Στη Δοξολογία του Συνδέσμου Πελοποννησίων Κέλλας από Αγ. Αχίλλιο: Είμαστε περήφανοι για την ιστορία του έθνους μας

Στη δοξολογία, πουτελέστηκε στον Άγιο Αχίλλιο Λάρισας, προς τιμήν τουΑγίου Αποστόλου Ανδρέα, παρέστη ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, καλεσμένος του Συνδέσμου Πελοποννησίων Ν. Λάρισας «Ο Μωριάς».

Ο Λαρισαίος πολιτικός ευχήθηκε στους Πελοποννήσιους συμπατριώτες μας «χρόνια πολλά» για τη γιορτή του προστάτη του Συνδέσμου Αγίου Ανδρέα και συνεχάρη το προεδρείο για την οργάνωση της εκδήλωσης, η οποία περιλάμβανε κέρασμα παραδοσιακών εδεσμάτων της Πελοποννήσου, στον Λόφο Φρουρίου, μετά το πέρας της δοξολογίας. Ιδιαίτερα, δε, απένειμε τα εύσημα στον πρόεδρο Γιάννη Αλειφέρη, στον αντιπρόεδρο Νίκο Τσουκαλά, στη γραμματέα Λένα Λιάγκουρα και στα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου, Γιάννη Αγγελόπουλο, Βασίλη Κωτσάκη και Εύη Σταυροπούλου, για τη συλλογική τους δραστηριότητα και τη συμβολή τους στην κοινωνική και πολιτιστική διασύνδεση του Νομού Λάρισας με την Πελοπόννησο. Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια, ειδικότερα, στην κ. Λιάγκουρα, πουανέγνωσε τον πανηγυρικό λόγο μετά τη δοξολογία και μίλησε για τον βίο του Αγίου Ανδρέα.

Ο Χρήστος Κέλλας ευχήθηκε στους διοργανωτές και στους παριστάμενους «καλές γιορτές». Κατά την αποχώρησή του, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Οι πελοποννησιακής καταγωγής συντοπίτες μας έχουν σήμερα την τιμητική τους, καθώς γιορτάζουν τον προστάτη τους Άγιο Απόστολο Ανδρέα. Μαζί τους γιορτάζουμε και εμείς, τιμώντας την προσφορά των Πελοποννησίων της Λάρισας στην κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Η Πελοπόννησος, όπως και η Λάρισα, έχουν συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του νέου ελληνικού κράτους και, βέβαια, κατέχουν ξεχωριστή θέση στη μακραίωνη ιστορική πορεία του έθνους μας, όπως όλες οι περιφέρειες και περιοχές της πατρίδας μας.

Από τον Λεωνίδα και τους 300 τωνΘερμοπυλών μέχρι την Επανάσταση του 1821 κι από τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο έως τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, είμαστε περήφανοι για τις θυσίες των Πελοποννησίων, όπως κι όλων των προγόνων μας, επώνυμων και ανώνυμων, που έδωσαν τις ζωές τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Χρόνια πολλά!».

Previous ArticleNext Article